Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Мобилтел ЕАД

Град София
Адрес София, Кукуш1
Телефон (088) 850-00-31
E-Mail pr@mobiltel.bg
Website www.mtel.bg
Факс (088) 850-00-32
Мобилтел ЕАД

 

Мобилтел

 

 

Мобилтел ЕАД е телекомуникационен оператор в България, по-известен с търговската марка Мтел. Компанията е собственост на австрийския телекомуникационен доставчик Telekom Austria Мтел предлага услуги през GSM и UMTS мрежи. GSM мрежата на Мобилтел е първата цифрова мобилна мрежа в България.
Mтел е най-големият мобилен оператор в България с над 5,5 милиона клиенти и пазарен дял 46,9% за 2012 г.
Мобилтел е основан като частно акционерно дружество през 1994 г. с основна цел създаване и изграждане на GSM цифрова клетъчна мобилна комуникационна мрежа на територията на България. Официалният старт на GSM мрежата е през септември 1995 г., като началото е поставено с шест базови станции, които покриват само централните части на София. До август 1997 г. мрежата успява да покрие и градовете Плевен, Варна, Бургас, Пловдив и Пазарджик. През 2000 г. М-Тел обслужва до 700 000 абонати. Към 2010 г. мрежата на компанията покрива 92 % от територията на България, а общият брой на активните СИМ карти е 5,2 милиона.
През 2005 г. Мтел става част от Mobilkom Austria Group. През 2009 г. компанията открива втори Център за обслужване на клиенти (Call Center). През същата година Мтел получава почетния знак на Президента на Република България. Наградата е за заслуги в областта на корпоративната социална отговорност и оказаната подкрепа на културни и спортни събития.
През 2011 г. Мтел създаде предплатена услуга за евтини разговори, SMS-и и мобилен интернет bob, която се предлага в Австрия и Словения.Отначало цената на разговори към всички национални мрежи на минута и един SMS е 12 стотинки, но след това става 10,8 стотинки.Също така bob предлага тарифни планове като bigbob, travelbob (роуминг) и superbob (само за 2012 г.).

Мобилтел

 

 

През 2012 г. Мтел променя логото и визията на цялата си корпорация, като въвежда ново мото и стратегия. Услуги Мтел предлага услуги, които включват интернет, мобилна, стационарна телефония и цифрова телевизия. Мтел стартира първия си търговски роуминг с шведския оператор Telia Mobile в началото на 1996 г.
През 2010 г. компанията придобива интернет доставчиците Мегалан Нетуърк и Спектрум Нет и стартира пакети от интернет и мобилни услуги. Мобилтел е телекомът с най-голямо 3G покритие в България както по територия – 96.60%, така и по население - 99.46%. Данните са от доклада на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за 2012 година.
Германската компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK сертифицира Мобилтел като операторът с „Най-бърза 3G мрежа в България” за последните три години. 3G мрежата на Мтел поддържа скорост до 42 мегабита в секунда в 115 населени места в страната с население 4 250 000 души.

 

 

 

Ключови думи :