Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Горивни материали Разпалко Коминко - Красимир Борисов София

Град София
Адрес ж.к. Люлин, посока Банкя София
Телефон +359 887 991 593
E-Mail kkb73@abv.bg
Website http://www.gorivo-bg.com/
Факс
Горивни материали Разпалко Коминко - Красимир Борисов София
 

екологични горивни материали

Красимир Борисов е от София и неговата основна дейност е свързана с доставката на екологично чисти горивни материали, като например продуктите Разпалко и Коминко.

 • Разпалко - пресован брикет, който се употребява за разпалване както на огън, така и на камина, печка, барбекю. Размерите му са Φ80 мм.
 • Коминко - пресован брикет за очистване на камини и комини от креозот /сажди/. Продуктът е химически и е с размер Φ80 мм.

Отоплителната ефективност на брикетите, които предлага, е много по-висока от тази на лигнитните въглища, освен това, след изгаряне, брикетите дават минимална остатъчна пепел, която е екологично безвредна.

екологични горивни материали

За производството на екобрикетите се използват само чисти дървесни трици и стърготини, които всъщност са остатъчен материал от обработката на дървесина. По този начин Красимир Борисов не само снабдява домакинствата с качествена продукция, но също така проявава загриженост за чистота на природата.

Продукти от Красимир Борисов:

екологични горивни материали

 • Екобрикети, предпочитани в България и чужбина - произвеждат се от дървесни частици от бук и дъб, без спойващи вещества. Могат да бъдат използвани във всички видове камини, печки, котли за твърдо гориво и за открит огън. Екобрикетите от Красимир Борисов не отделят вредни газове, не замърсяват почвата и въздуха и дори могат да се използват като тор. Те са високо калорични - горят по-бавно и за по-дълго време, заемат по-малко складово място и са по-лесни за транспортиране.
 • Дървени брикети - получени след пресоването на дървени частици, с приложение в домакинството, в селското стопанство и строителството. Отоплението на дърва е целесъобразно от екологична гледна точка, защото е C02-неутрално.
 • Въглища
 • Биопелети - отделят повече топлина, екологично чисти са и изискват по-малко място за съхранение.
 • Комино-брикет за почистване на комини
 • Разпалки за барбекю, огън, печки и камини

Красимир Борисов има дългогодишен опит в сферата на алтернативните източници на енергия и е един от най-големите оператори на биомаса в страната.