Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Бъчви и бъчварски изделия ЕТ Бони - Иванка Боновска

Град Врачеш
Адрес с. Врачеш, ул. Трети март 74
Телефон +359 898 443 762
E-Mail barrels@abv.bg
Website http://www.barrels.bg/
Факс
Бъчви и бъчварски изделия ЕТ Бони - Иванка Боновска
 

ЕТ Бони - Иванка Боновска е фамилна фирма за производство на бъчви и бъчварски изделия за винарната индустрия. Фирмата се специализира в изработването на дъбови бурета, бъчви, каци използвани за вино, специални видове ракия, коняк, уиски.

Бъчви и бъчварски изделия ЕТ Бони - Иванка Боновска

Основната дейност на фирмата е средоточена в производство на бъчви и бъчварски изделия а именно:

  • дъбови бъчви
  • дъбови бурета от 5 до 1000 литра
  • дървени кашпи 
  • каци

Всички бъчви и бъчварски изделия на ЕТ Бони - Иванка Боновска са изработени съобразно съответните изисквания за тяхното производство.

Целта на фирмата е да задоволи нуждите на вътрешния и външния пазар от качествени бурета и бъчви, така необходими за извличане на максимални вкусови качества на отлежаващите в тях напитки.

Търговия с бъчви и бъчварски изделия

ЕТ Бони - Иванка Боновска извършва вътрешна търговия с бъчви и бъчварски изделия в страната и се занимава с износ на бъчви, бурета и каци.

Създадените добри условия за производство и спазването на високо европейско качество на изделията от дърво, осигурява на фирмата сто процентов пласмент на дървени бъчви, дървени бурета и дървени каци в България и чужбина.

Изграденият авторитет на ЕТ Бони - Иванка Боновска през годините способства за непрекъснато увеличаване на износът на бъчви за Австрия, Германия, Гърция, Италия и Испания, както и за винопроизводителите в България.

Производство на бъчви и бъчварски изделия

Mатериалът използван в производството на бъчви и бъчварски изделия от ЕТ Бони - Иванка Боновска е дъб, тип Quercus, така нареченият, Благун, добиван в най-чисто екологичните райони на страната.

Бъчви и бъчварски изделия ЕТ Бони - Иванка Боновска

Стара планина е голям източник на дъба Quercus, от който се произвеждат едни от най-качествените бъчви и бурета. Дъбът добиван по нашите земи е близък до френския дъб и като него се характеризира с по-високо съдържание на танини спрямо американския.

Технологичният процес по производството на бъчви и бъчварски изделия стартира с подбор на подходящ материал, предварително селектиран от собственика на дружеството, майстор бъчвар - Стоян Боновски.

В последствие материалът се обработва и задължително се просушава естествено за период от 18-36 месеца.

След стриктното спазване на упоменатите стъпки стартира производството на бъчви.

История на работилница за бъчви ЕТ Бони - Иванка Боновска

Работилница за бъчви на фамилия Боновски се намира в село Врачеш известно с богатото си историческо и културно наследство.

Историята на занаятчийския род започва преди повече от 80 години, като занаята се предава от баща на син.

Благодарение на него фамилия Боновски успява да постигне забележителни успехи и да прослави името си извън пределите на България.

Годините на упорит труд и любов към занаята на майстор Стоян Боновски и семейството му са превърнали бъчварството не просто в професия, а истинско изкуство, което гарантирано води до перфектно качество на произведените от фамилията изделия.