Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Обединена ветеринарна клиника Варна

Град Варна
Адрес
Телефон +359 52/ 300 804; +359 52/ 300 805
E-Mail ovk_comers@abv.bg
Website http://www.ovk-varna.com/
Факс
Обединена ветеринарна клиника Варна
 

Обединена ветеринарна клиника, Варна денонощно се предлагат ветеринарни грижи и лечение на домашни любимци и екзотични животни.

В клиниката работят ветеринарни лекари с дългогодишен опит - д-р Иван Кацарски, д-р Георги Делчев, д-р Николай Александров Гормански, д-р Михаил Тодоров.

Обединена ветеринарна клиника е създадена през 1995 г. и разполага с:

Обединена ветеринарна клиника, Варна

 • рецепция и приемна
 • кабинети за прегледи и манипулации, даващи възможност за успоредно обслужване от два екипа ветеринарни лекари
 • манипулационна за по-продължителни манипулации (венозни инфузии, обработка на рани и др.)
 • хирургичен блок, оборудван с инхалационна анестезия и апарат за командно дишане за извършване на различни по характер и тежест оперативни интервенции (хирургия на меки тъкани, коремна хирургия, ортопедия, неврохирургия, хирургия на окото и др.), апарат за радиохирургия апаратура за образна диагностика - клиниката разполага с рентгенографски апарат и рентгенскопия, ехограф, пациентен монитор с ЕКГ
 • лаборатория, оборудвана за извършване на пълни кръвни изследвания, анализ на урина, микроскопска диагностика на кожни заболявания и изследване на фекалии, лабораторна диагностика на някои кръвни паразити, вагинална цитология и др.
 • стационар за животни
 • зоомагазин, предлагащ огромен асортимент от артикули и храни за домашни любимци. 
 • Втори ветеринарен кабинет: ОВК - Младост - ул. Вяра 6, Тел.: +359 52/ 500 501. Работно време: 08.00 - 20.00 ч.

Клинична лаборатория

Клиничната ни лаборатория разполага с възможности за напълно автоматизирано изследване на пълна кръвна картина и голям брой биохимични показатели, паразитологични изследвания, изследвания при кожни заболявания, бързи тестове на широк спектър от инфекциозни и паразитни заболявания при домашните любимци.

Стационар за домашни любимци

Обединена ветеринарна клиника разполага със стационар, в който домашните любимци имат възможност за интензивно лечение, 24 часово наблюдение и допълнителни грижи, а също така и за възстановяване след операция. Стационара разполага с единични и двойни клетки с различни размери, които осигуряват необходимите спокойствие и комфорт. Два пъти дневно нашите пациенти се хранят и разхождат.

Образна диагностика

 • Рентгенография и Рентгеноскопия - Рентгенографията е незаменим метод при диагностиката на травматични, наследствени и придобити заболявания на опорно-двигателния апарат.Намира широко приложение при диференциалната диагностика на заболявания на дихателната, сърдечно-съдовата, храносмилателната и пикочно-половата системи. В комбинация с т. нар. контрастни техники позволява диагностика на „скрити” за нативната рентгенография проблеми на гръбначния стълб (дискови хернии, компресии), отделителната система, съдови аномалии и др.
 • Коремна ехография - Ехографското или ултразвуковото изследване е един от методите за образна диагностика в медицината и при хората, и при животните.Като спомагателно средство, то служи при диагностиката на много заболявания във ветеринарната медицина.Преди всичко обаче трябва да знаем,че ехографията в повечето случаи НЕ ПОСТАВЯ ТОЧНИ ДИАГНОЗИ сама по себе си - тя ни помага при съставянето на списък с диференциални диагнози.Важен момент при самото изследване е добрата подготовка на животното, техниката, с която разполагаме и нивото на подготовка на изследващия. Чрез коремния ултразвук може да се направи описание и оценка на органите, разположени в коремната кухина: техните размери, форма, локализация и структура, наличие на течност около и в тях, нехарактерни образувания и находки.
Кардиология за животни

Предлагаме квалифицирана диагностика и помощ в областта на кардиологията за животни.

Обединена ветеринарна клиника е денонощно работеща, там винаги можете да намерите екип от лекар и ветеринарен техник, които да окажат спешна помощ на вашият любимец.

Обединена ветеринарна клиника, Варна

Ние може да не сме най-близкият до вас ветеринарен кабинет, но затова пък имаме възможността да предлагаме високо специализирани услуги в областта на кардиоваскуларните заболявания. Разполагаме също така и с необходимите знания, умения и съвременна апаратура, за да можем да помогнем в диагностицирането или терапията на пациентите със сърдечни заболявания.

Ние изготвяме също така пълен доклад от нашите предгледии терапия, които могат да са в последваща полза на вашия ветеринарен лекар.

Ортопедия, ортопедични процедури

В Обединена Ветеринарна Клиника се извършва голямо разнообразие от ортопедични процедури. Ключът за добрата ортопедична практика се състои в огромния опит, който имаме благодарение на многото клинични случаи, които виждаме всеки ден.

Клиниката е център за препратени ортопедични случаи не само от областта, но и за цяла България.

При нас се извършва диагностика на различни ортопедични заболявания като такива свързани с растежа и развитието на костно-ставния апарат (тазобедрена и лакътна дисплазия, остеохондроза, конгенитална луксация на колянното капаче и др.), дегенеративни ставни заболявания (скъсване на краниална кръстосана връзка, остеоартрит), остри травматични състояния като фрактури, луксации, лигаментни и сухожилни травми, онкологични състояния, засягащи двигателния апарат и много други.

Неврология, неврологични заболявания

Диагностика на редица неврологични заболявания засягащи централната (главен и гръбначен мозък) и периферна (нерви и невро-мускулните свързвания) нервна система, както и на заболявания от друг произход (метаболитни, ендокринни и др.), които могат да предизвикат редица неврологични смущения в организма на животните. Правилно извършеният и обстоен неврологичен преглед има ключова роля и е първа стъпка в определяне на мястото, където е засегната нервната тъкан.

Екзотични животни и гризачи

Все повече стопани отглеждат екзотични животни - това включва влечуги, птици, порчета, таралежи и различни видове гризачи.

Екзотичния домашен любимец се нуждае от точно толкова грижи и внимание колкото кучето или котката. Не само, че тези видове са с много по-различна анатомия и физиология, но те често имат различни изисквания за отглеждане и хранене. Поради факта че тези животни в природата са жертва на големи хищници,те умело успяват да прикрият своят здравословен проблем.

Всяко отклонение от нормалното поведение може да е причина за безпокойство и изисква консултация от ветеринарен лекар.