Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Университетска клиника за дребни животни

Град гр. Стара Загора
Адрес Тракийски университет, гр. Стара Загора
Телефон 042/699671; 042/699677
E-Mail kdjvmf@yahoo.com
Website http://www.uni-sz.bg/node/231
Факс
Университетска клиника за дребни животни

“Клиниката за дребни животни” към ВМФ при Тракийски Университет, гр. Стара Загора е първата по рода си университетска ветеринарна клиника в България.
В клиниката работи екип от ветеринарни лекари с клиничен опит в различни области на професията. Обособени са специализирани кабинети по хирургия, акушерство, вътрешни незаразни болести, инфекциозни и паразитни болести. Лечебното заведение разполага със зали за рентгеноскопия и рентгенография, ехография, ендоскопия, клинична лаборатория, асептични хирургични зали, изолатор и стационар.
В кабинетите по хирургия се извършват голям набор от хирургични манипулации и операции за лечение на дребни и екзотични животни.

 

 

 

 

Спешното отделение дава възможност за кислородотерапия, интубация на критични пациенти, изкуствено поддържане на белодробния капацитет, инвазивно и неинвазивно мониториране на жизнените показатели. Кабинета е оборудван и с апарат за електрокардиоверсия (електро шок).
Ортопедията, неврохирургията и хирургията на меките тъкани са на европейско равнище. Прилагат се разнообразни оперативни техники в това число и ламинектомия. Развити са и по – малко популярни направления във ветеринарната медицина като денталната медицина и офталмологията .
Лекуват се много видове екзотични и диви животни – влечуги, птици и дребни бозайници. Работи се в областта на патологията при зайци и гризачи – дентални, ортопедични, дерматологични и незаразни заболявания.

Предстои модернизиране на отделението за следоперативна физикална терапия, което ще позволи цялостна рехабилитация на всички пациенти в постоперативния период.
Отделението по акушерство, гинекология и репродукция разполага със собствена операционна зала.
Рутинни манипулации и операции са ехографска диагностика и мониториране на бременността,изготвяне на спермограми, андрологично изследване, изкуствено осеменяване и др.
В отделението по вътрешни незаразни болести се извършват диагностика, мониторинг и терапия на кардиологични, пулмологични, нефрологични, урологични, гастроинтестинални и ендокринни заболявания на животните за компания.
Хоспитализацията на пациентите по предписание на лекуващия специалист не се заплаща. Това правило важи и за първите два дни от следоперативния период, при условие, че той се провежда в същото лечебно заведение.
Лабораториите по бактериология, микология, цитология, хистология и патоанатомия значително разширяват възможностите за адекватна и точна диагноза.
В Клиниката за дребни животни се обслужват пациенти, които идват за диагностика и лечение от цялата страна. Осигуряването на медицински услуги на изключително високо ниво дава възможност за повишаване качеството на обучение на бъдещите ветеринарни лекари.

 

Ветеринарни специалисти
Ветеринарни специалисти
Услуги и цени
Услуги и цени
Клинични случаи
Клинични случаи