Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Очен център Евдокия Доц. Д-р Марин Атанасов

Град
Адрес Пловдив,ул. Сан Стефано 91
Телефон +359 32/ 625291
E-Mail marin_aa@abv.bg
Website http://www.dratanassov.com/
Факс
Очен център Евдокия Доц. Д-р Марин Атанасов
 

Очен център Евдокия с ръководител Доц. Д-р Марин Атанасов (очен лекар) предлага очни прегледи, авторефрактометрия, очила, контактни лещи, компютърен периметър, оптична кохерентна томография (очен скенер), ехография, лазер лечение, пахиметрия, дигитална биомикроскопия, безконтактна тонометрия.

Работно време на Очен център Евдокия: Вторник, Сряда, Четвъртък 15:00 - 18:00 ч.

Очни заболявания, лекувани в Очен център Евдокия

 • Глаукома - Глаукомата е втората водеща причина за слепота. Тя представлява група от заболявания с общ белег-увреждане на зрителния нерв, свързано с нарушения в зрителното поле. Най-честата форма на глаукома-първичната откритоъгълна глаукома, се развива постепенно, без алармиращи симптоми. Повечето хора дори не подозират очен проблем докато зрението не се увреди значително. Когато започне увреждане на зрителния нерв, се появяват т. нар. слепи петна в зрителното поле, най-често в периферните му части. Ако глаукомата не се лекува, може да се стигне до пълна слепота на двете очи.
 • Катаракта - Катаракта се нарича помътняването на естествената леща на човека. Лещата е разположена зад зеницата и нейната функция е свързана с фокусирането и получаването на ясен образ на предмети намиращи се на различно разстояние пред окото. Помътняването на лещата води до разсейване на светлината, замъгляване на образите и постепенно намаление на зрението.
 • Макулна дегенерция - Дегенерация на макулата означава увреждане на тази част от окото, наречена макула. Последната представлява малка област в центъра на ретината, която ни позволява да виждаме подробностите от заобикалящия ни свят ясно. Дегенерацията на макулата се развива като част от естествения процес на стареене на организма. Тя се характеризира с широк спектър от клинични и патологични промени като бледо-жълти петна, наречени друзи, нарушения в пигментния епител на ретината, хориоидална неоваскуларизация и дисциформена макулна дегенерация.
 • Сухо око - Синдрома на сухото око е състояние свързано с намалена продукция или ускорено изпарение на сълзите, или нарушена пропорция в съставките на слъзния филм. Сухото око може да е в резултат както на системни заболявания, така и на чисто очна патология.
 • Кератоконус

Очен център Евдокия, Доц. Д-р Марин Атанасов

Изследвания, предлагани в Очен център Евдокия

 • Тонометрия - Метод за непряко измерване на вътреочното налягане, по-точно измерва се способността на очната ябълка да се деформира. Основно тонометрия се прави за диагностициране на глаукома (очно заболяване, съпроводено с повишино вътреочно налягане) и при много други заболявания, съпроводени с повишаване или понижаване на вътреочното налягане (отлепване на ретината и др.).
 • Компютърна периметрия - Представлява метод за изследване на зрителното поле. Зрителното поле е тази част от пространството, която възприемаме при поглед в определена фиксационна точка. Изследването е особено важно при диагностика и проследяване на глаукомите, както и при заболявания, засягащи зрителните пътища.
 • Оптична кохерентна томография - Оптичната кохерентна томография е метод за изобразяване на структурите но очното дъно. Чрез инфрачервен лазерен лъч се сканира изследваната зона и се построява образ на структурите в дълбочина с почти микроскопска точност. Методът се прилага за ранна диагностика на глаукомите и заболяванията на ретината.

Процедури, извършвани в Очен център Евдокия

 • Лазер-терапия - Лазер терапия със зелен твърдотелен лазер (532 nm). Налага се при диабетна ретинопатия, както и при някои съдови и дегенеративни заболявания на очното дъно.

Очен център Евдокия, Доц. Д-р Марин Атанасов

Доц. Д-р Марин Атанасов - д.м. офталмолог (очен лекар)

 • Доц. Атанасов е завършил Английската езикова гимназия в Пловдив през 1987 г. и медицина през 1995 в Медицински Университет – Пловдив.
 • През 1999 г защитава дисертация на тема Съвременни методи в диагностиката на първичната откритоъгълна глаукома и получава образователната и научна степен Доктор. От 2000 г. е със специалност по офталмология.
 • От 1999 г е последователно асистент, старши асистент и главен асистент към Катедрата по очни болести към Медицински университет – Пловдив и старши ординатор към Очна клиника на Университетската болница Св. Георги.
 • През 2010 г. е избран за доцент към Катедрата по очни болести към Медицински университет – Пловдив. От 2010 г. е и хирург-консултант към Медицински център 1 – Пловдив. От 2000 има индивидуална амбулатория за частна практика.
 • Доц. Атанасов е специализирал в Western Eye Hospital - Лондон и Mahatme Eye Hospital – Нагпур, Индия.
 • 1996 и 2000 г. – Сертификати от Международния съвет по офталмология (ICO) за покрито ниво по специалността,
 • 2009 – випускник на Програмата за лидерско развитие на Европейското офталмолагично общество (SOE).

Професионални интереси на очен лекар Доц. Д-р Атанасов

 • Съвременна диагностика и лечение на глаукомите
 • Съмременно хирургично лечение на катарактата
 • Корекция на зрението с контактни лещи
 • Изобразяващи методики и лазери в офталмологията

Лекционни курсове в Медицински университет - Пловдив:

 • Англоезично обучение на студенти по медицина
 • Лекционен курс по офталмология за медицински сестри и акушерки