Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Психодраматист психотерапевт - Д-р Гълъбина Тарашоева

Град София
Адрес ул. Атанас Узунов 54, ет. 2 София
Телефон +359 888 209 929; +359 2/ 981 2299
E-Mail orpheuspsychodrama@gmail.com
Website http://www.tarashoeva.com/
Факс
Психодраматист  психотерапевт - Д-р Гълъбина Тарашоева
 

Д-р Гълъбина Тарашоева е психиатър с богат личен и професионален опит, управител на Център за психично здраве „Проф. Никола Шипковенски”, София.

Психиатър, психодраматист, психотерапевт - Д-р Гълъбина Тарашоева

  • Завършила е медицина в Медицинска Академия - София през 1979г. и специализация по психиатрия през 1984г.
  • Изкарва четиригодишно обучение за Психодрама - терапевт в Стокхолмска психодрама академия и Психодрама институт Европа.

Нейната висока квалификация и обучението й при водещи психодраматисти като Дейвид Кипър, Сю Даниел и др. й помогат да осигури на своите пациенти качествена медицинска грижа за тяхното психично здраве, което е от основната и на цялостното им физическо здраве.

Дейности на Д-р Гълъбина Тарашоева

психотерапия и психодрама

  • Психотерапия - метод за лечение, който използва научни психотерапевтични начини за лечение на симпотоми на психични заболявания, разстройства в поведението, емоционални проблеми на личността и др. В по-широк смисъл психотерапията обхваща и цялостна промяна на индивида, водеща до личностно развитие. 
  • Психодрама - метод за лечение на психотично болни пациенти, при който те изиграват своите мисли, чувства и минали житейски ситуации. Чрез процеса на изиграване се цели освобождаване от скрити чувства и емоции, за да се постигне ново, по-ефективно поведение. Много важно при този метод е ролята на психодраматиста, който трябва да е специално обучен, преминал успешно през всички фази на обучение. Не всеки се допуска до обучението, защото има специални изисквания към личността на бъдещия психодраматист. 
  • През 1993 г. Д-р Гълъбина Тарашоева създава психодрама център „Орфеус”, с подкрепата на проф. Дейвид Кипър и съдействието на Даниела Керина. Той е първият институт в България, който предлага обучение по психодрама с пълен курс за психодраматици напълно според изискванията на Институтите по психодрама, членуващи във Федерацията на Европейските тренинг организации (FEPTO) и в Международната асоциация по групова психотерапия (IAGP). Д-р Тарашоева е и един от съоснователите на FEPTO през 1996г. 
  • Плейбек театър „Орфеус” - импровизационен театър, в който зрителите споделят своите реални преживявания и чувства чрез мимики, жестове, звуци, метафори и др.

Д-р Гълъбина Тарашоева има множество публикации в български и чужди специализирани издания и членства в научни организации като Психодрама Институт за Европа (PIfE), Български Лекарски Съюз (БЛС), Международна Асоциация по Групова Психотерапия (IAGP), Българска Психиатрична Асоциация (БПА) и др.

Можете да се доверите на психиатър, психодраматист и психотерапевт Д-р Гълъбина Тарашоева за консултации и лечение при симптоми на психични заболявания, при емоционални и личностни проблеми, кризисни интервенции, депресии и т.н. Тя ще Ви предложи качествено лечение, дискретност и професионално отношение към всеки Ваш проблем.

За връзка с Д-р Тарашоева:

  • Център за психично здраве „Проф. Никола Шипковенски” на адрес: ул. Екзарх Йосиф 59, град София, телефон: 02/981 60 61 и + 359 878 55 78 21;
  • Психодрама център Орфеус: ул. Шипченски проход 52, блок 17 на БАН, ет. 2, телефон: + 359 888 209 929.