Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Медико-дентален център АРТЕС

Град София
Адрес ж.к. Дружба 2, бл. 302, вх. Г; София
Телефон +359 2/ 979 12 05; +359 887 829 203
E-Mail artes.ltd@abv.bg
Website http://www.mdcartes.com/
Факс
Медико-дентален център АРТЕС
 

Денталните кабинети, създадени от д-р Семковска през 1990 г. бяха основата за създаването на дентален център АРТЕС през 2000г., който през 2007г. прерастна в медико-дентален център АРТЕС.

Медико-дентален център АРТЕС разполага с два дентални кабинета, оборудвани с дентална техника, осигуряваща дентално лечение с най-новите технологии в тази област: кабинет за образна дентална диагностика; лекарски кабинети за специализирана и високо специализирана медицинска помощ

В медико-дентален център АРТЕС работи екип от дентални специалисти с дългогодишен опит, подпомагани от помощник дентални лекари без опит и асистирани от дентални сестри.

Медико-денталният ни център разполага не само със съвременна дентална апаратура и добри дентални специалисти, но и с много добри медицински специалисти с възможности за добро диагностициране на много заболявания и последващо болнично лечение.

Клиниката ни разполага с:

 • кардиолог - специалист извършващ велоергометрии, ЕКГ холтер
 • пулмолог - специалист по белодробните заболявания

Участие на Медико-дентален център АРТЕС в BUSINESS-EUROPE.BG - Първият Европейски бизнес каталог

В наша помощ е и клиничната лаборатория CibaLab, което ни дава възможност за пълен диагностичен цикъл.

Възможност има за домашни визити при тежко болни пациенти и пациенти които са трудно подвижни.

Рентгенова диагностика

 • Много пациенти се страхуват, когато се говори за рентгенова снимка. Ами това е облъчване, какво може да се случи, ако дозата е повече, защо на всяка цена моят дентален лекар държи да има рентгенова снимка? Това са въпроси възникващи у всеки пациент. 
 • Рентгеновата диагностика помага на нас денталните лекари да се ориентираме за състоянието на даден зъб, дали все още е витален и има ли проблем в корените му. Така могат да се открият кисти или туморни образувания в челюстите, които протичат безсимптомно и рентгеновата диагностика ни помага за ранното откриване. Също така могат да се открият проблеми в темпоро-мандибуларната става причинени от неправилна захапка или липса на зъби или някакво заболяване. 
 • Рентгеновата диагностика ни помага и при поставяне на имплантите, защото ни показва къде е най-подходящото място за поставяне и контрол при операцията. 
 • Дозата, с която се облъчва пациента е минимална, а освен това се използват така наречените предпазни средства, които защитават важните органи от облъчване. 
 • Освен че разпполагаме с апарати за рентгнова диагностика, нашият персонал е добре обучен и извършва както правилната диагностика, така и правилната превенция на пациента. А това че разполагаме с тези апарати на място Ви пести както средства така и време, което в този динамичен свят съвсем не е малко.
 • Sand man
 • Възможно ли е това? Пясъчен човек? - Всеки от нас отива с неприятно чувство при своя дентален лекар. Има няколко причини за това. Преди всичко неприятната болка, която изпитваме при работа с машината, ако решим да я избегнем, то страшната инжекция трябва да ни прободе. Дори и всичко това да го изтърпим, ужасния шум, който издава зъболекарската машина не може да бъде избегнат.
 • И тогава какво? Нашият център е намерил решение на тези проблеми. Ние вече повече от една година работим с машината SandMan или Пясъчен човек, която ни освобождава от всички тези неприятни усещания. При работа с тази машина няма абсолютно никаква болка, тъй като тя работи само със специално направени частици и ниско налягане на въздух. Няма никакъв шум, а пък времето, за което се извършва манипулацията е много по-кратко. Отнема се минимално количество зъбна тъкан, само засегната от кариеса. 
 • Посещението при денталния лекар вече се превръща в удоволствие, което нашите специалисти се стремят да ви доставят.

Участие на Медико-дентален център АРТЕС в BUSINESS-EUROPE.BG - Първият Европейски бизнес каталог

Лазерна дентална медицина

 • Клиниката разполага с най- новите технологии за лечение на зъбния кариес, заболяванията на пародонта ихирургичното отстраняване на кисти, грануломи и доброкачествени туморни образувания. 
 • Какво представляват денталните лазери. Те са сложни устройства които използват светлинната енергия за изваршване на множество дентални пртоцедури. С лазер изпитвате много по-малко болка, отколкото с турбина или скалпела, както по време на процедурите, така и след това. Въщност лазерът причинява толкова малко болка, даже почти никаква, че много пациенти предпочитат лечение без упойка. И за разлика от турбината, лазерът не издава стържещи звуци, които дразнят и притесняват толкова много пациенти, както възрастни, така и деца. Няма никакъв допир!
 • Лазерът предлага по-бърз и по-лесен процес на заздравяване. Изпитвате много по- малко болка, подуване и кървене при процедурите с лазер, отколкото при конвенционалните методи. Лазерът унищожава бактериите и вирусите, често намиращи се в лекуваните области и така се предотвратяват инфекции. В повечето случаи това означава, че няма нужда от антибиотици и повторни посещения при стоматолога. Наи -безопасно отстраняване на тумори без разсейване.

Участие на Медико-дентален център АРТЕС в BUSINESS-EUROPE.BG - Първият Европейски бизнес каталог

Ортодонтия

 • Ортодонтията е специалност в денталната медицина, която коригира както зъбите така и дефектите на челюстите. Изкривените зъби, неправилно подредени един спрямо друг трудно се почистват, съществува риск от ранната им загуба поради заболяване на твърди зъбни тъкани или периодонтални проблеми, може да причини проблеми на дъвкателната мускулатура, темпоро-мандибуларен ставен синдром, както и болки във врата и главата. 
 • Ползата от оротодонтското лечение е здрава уста и зъби, които имат дълъг живот. 
 • Само вашият дентален лекар може да предцени дали вие ще имате полза от ортодонтско лечение. 
 • Много видове апарати подвижни или неподвижни могат да помогнат за придвижването на зъбите, растежа на челюстта или оформянето на мускулите. Тези апарати действат с меки сили върху зъбите и челюстите. Много от вашите проблеми ще се решат, ако правилно са поставени ортодонтскте апарати. 
 • Нашата клиника разполага с висококвалифициран специалист ортодонт. Благодарение на него много деца вече се усмихват щастливо. Много по –възрастни пациенти също са запазили зъбите си чрез корекция или фиксации на разклатените си от пародонтита зъби. Ето защо консултацията с нашия ортодонт съвсем не е на последно място, за да се чувствате добре