Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Библиотека театър в Поморие - Читалище Просвета

Град Помоорие
Адрес ул. Княз Борис I 33A, Поморие
Телефон +359 596/ 2 23 16; +359 887/ 411 925
E-Mail prosveta_pomorie@mail.bg
Website teatar-pomorie
Факс
Библиотека  театър в Поморие - Читалище Просвета

Читалище „ Просвета” в град Поморие е основано през 1888 година от група ентусиасти, предимно учители и чиновници в някогашното многоезично Анхиало.
В своята 125 – годишна история, е извървяло трудния и стръмен път на своето развитие, като културна институция със свой характерен и уникален образ.

Библиотеката при Читалище „Просвета 1888” е най – голямата на територията на общината и се помещава в нова, модерна, с много добри условия сграда. Тя притежава богат фонд, модерно оборудвани читалня, детски отдел и отдел за възрастни.
Много богата и разнообразна е дейността и на НЧ „Просвета”.
Много силно е присъствието на театрален състав „Просвета” при едноименното читалище. Читалищен театър „ Просвета” е най- старата формация със 115 – годишна история. Носител е на почетния плакет на Община Поморие за дългогодишен принос в културния живот на Поморие.
В читалището работи студия „Художествено слово”.Възпитаниците на студията са носители на множество отличия в Националния рецитал конкурс по творби на Яворов в „Яворови дни” – Поморие.
От десет години към читалището е сформиран Мажоретен състав с школа за характерни танци .
През последните години все повече внимание се обръща на поморийските традиции и бит. Клуб „Краезнание” възобновява старите градски вечеринки и карнавали по повод календарните празници – Трифон Зарезан, Сирни Заговезни, Въведение Богородично .