Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Регионален археологически музей - Пловдив

Град Пловдив
Адрес пл. Съединение 1, Пловдив
Телефон
E-Mail ram.plovdiv@gmail.com
Website
Факс +359 32/ 633 106
Регионален археологически музей - Пловдив

Археологическите ценности, запазени от различните епохи - произведения от бита, картини, нумизматични колекции и други ценности от културната история, са събрани в Регионален археологически музей - Пловдив.
Регионален археологически музей - Пловдив Град Пловдив е наследник на град Филипопол - един от най-значимите антични градове на Балканите.
РАМ - Пловдив е една от най-старите институции в България, която съхранява културното ни наследство със своята колекция от близо 100 000 музейни експоната - една от най-големите колекции с артефакти от палеолита до 15-ти век, свързани с историята на Пловдив и региона.
Музеят организира образователни проекти, конференции и изложби, а през 2012 година на посещение в РАМ - Пловдив пристига чешка делегация - директорът на направление „Култура” в администрацията на чешкото президентство и г-жа Магда Новотна.
Музеят в Пловдив е носител и на награда „Полет над нощта”, която печели, заради отварянето на своите изложби за публика и интересна лекция с участието на чужди учени.