Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Къща за гости град Батак - Вила Мариана

Град Батак
Адрес обл. Пазарджик, град Батак
Телефон +359896 47 59 29
E-Mail
Website http://www.vilamarianabg.com/
Факс
Къща за гости град Батак - Вила Мариана

 Изживейте една незабравима почивка при нас!
 Ако търсите място където да отпочинете и да се повеселите със семейство и приятели, далеч от градския шум и суматоха, попаднали сте на точното място.

 Вила Мариана е с локално парно отопление за през зимата и със слънчеви колектори за през лятото, което допринася за целогодишното й функциониране. Вилата е на два етажа с голям двор и места за паркиране. Двора е идеален за детска площадка, както е подходящ и за барбекю на открито. На първия етаж се намират битовата стая с камината, кухненският бокс и санитарният възел. Има телевизор, хладилник, кафе машина, прибори и посуда за хранене. На втория етаж са разположени баня с тоалетна и три спални помещения. Едната спалня е за 4 човека, а другите две за по 3 човека. Всяка спалня има гардероб, нощни шкафчета и телевизор.

 В центъра на град Батак е комплексът, включващ историческата църква "Св.Неделя", построена през 1813г., сега превърната в музей-костница. Историческият музей и етнографска експозиция, също така и съградената през 1912г. църква “Св.Богородица”, един от най-големите и красиви храмове на източното православие в България. Девет действащи параклиса има в околностите на Батак. Възстановени са някои от старите баташки къщи, например Балиновата къща, обявени за исторически и културни паметници.

 Много са възможностите за краткотрайни излети в околностите на Батак и Цигов чарк през топлите дни на годината. Туристически маршрути могат да се организират до местностите "Дженевра", "Беглика", "Петрово бърдо", "Широка поляна" и връх "Баташки снежник", до пещерата "Снежанка" и Фотенския водопад, до язовирите "Батак", "Голям Беглик" и "Беглика". Ценителите на старини имат възможност да разгледат останките от тракийски, римски, византийски и славянски крепости, могили, мостове и други интересни археологически обекти в района.