Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Маслини Зехтин Ориз Варива Олимпос 99/ Стефаника ООД

Град Благоевград
Адрес ул. Покровнишко шосе Благоевград
Телефон +359 73/ 88 18 63; +359 897 972 710;
E-Mail stefi@olympos-99.com
Website http://www.olympos-99.com/
Факс +359 73/ 84 07 27
Маслини Зехтин Ориз Варива Олимпос 99/ Стефаника ООД
 

Стефаника ООД (в съместна дейност с Олимпос 99 ООД) е представител за България на маслините ДЕЛФИ и ИНТЕРКОМ, зехтин АРГОЛИС и ориз и варива АГРИНО. Имаме регистрирана и собствена търговска марка - ОЛИМПОС-99.

 • От централния склад и офис в Благоевград, както и от склада и офис в София, обслужваме (доставяме маслини, зехтин, ориз, варива) клиенти като Пикадили АД, ХИТ, ТВ Европа, ЦБА, хотел Шератон, Хилтън Гранд Хотел София и много други супермаркети, търговски вериги, борси, хотели и ресторанти.
 • Имаме и утвърдена мрежа за дистрибуциа на маслини, зехтин, ориз и варива от представители и търговски пътници в България.
 • Продуктите (маслини, зехтин, ориз, варива), които предлагаме са с отлично качество и на конкурентни цени
 • Произведени са от водещи в своята област фирми, сертифицирани за контрола на качеството (HACCP, ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, BRC GLOBAL STANDART CERTIFICATE, TUV).

Годишната програма, която правим, ни дава възможност да осигурим на клиентите си пълната ни гама продукти (маслини, зехтин, ориз, варива) и желаните количества през цялата година. Изключително богатият ни асортимент и различните и удобни за всеки клиент опаковки, постоянството в качеството и възможността за доставка до вратата на клиента, ни правят предпочитан и сигурен партньор за Вас!

Фирмена политика: Качеството на предлаганите от нас маслини, зехтин, ориз и варива е основната ни цел!

Маслини, Зехтин, Ориз, Варива Олимпос 99

Маслини ДЕЛФИ, ИНТЕРКОМ и ОЛИМПОС 99

Маслините с търговска марка ДЕЛФИ, ИНТЕРКОМ и ОЛИМПОС-99 са внимателно подбрани от изкупуването им в най-плодородните географски области в Гърция до преработването с контрол на 16 нива на производствения цикъл.

Нашите клиенти могат да опитат много и различни видове маслини, получени от трите основни сорта - кръглите тип АМФИСА, продълговатите и месести ХАЛКИДИКИ и добре познатите в цял свят с лилавия си цвят и бадемовидна форма КАЛАМАТА (каламон)

 • Черни оксидирани маслини - Предлагаме всички размери цели с костилка, без костилка и рязани на шайби в херметически затворени стерилизирани консервени кутии от 5, 2.5 и 2 кг., което гарантира запазването на вкуса максимално дълго време. За удобство на клиентите предлагаме и опаковки от 0.200 и 0.465 кг. с EASY OPEN капак. От скоро предлагаме и нова опаковка - 1.750 кг. за цели маслини и 1.560 кг. за маслини без костилка и нарязани.
 • Натурални маслини - Натуралните маслини от трите сорта се предлагат във вариант цели, без костилка, нарязани, стафидирани (изсушени и без саламура) или пълнени с бадем, чесън, червена чушка или паста от червена чушка, люта чушка jalapeno, сушен домат и др. Опаковките са разнообразни - бидон 150 кг., тенекии от 10, 13, 5, 4 кг., бурканчета от 0.370 мл. и вакуум от 5 кг. за стафидираните маслини.
 • Пастет от маслини - За вашият изтънчен вкус предлагаме и пастет от маслини в комбинация с избрани подправки и студено пресован зехтин в бурканчета от 0.190 кг. и тенекия от 4 кг.

Зехтин АРГОЛИС - зехтин от Пелопонес

На полуостров Пелопонес свежия полъх на морето и топлия климат, в съчетание с плодородната земя, раждат прекрасен сорт маслини, от които се прави най-вкусният зехтин. Зехтинът АРГОЛИС е създаден с много любов, но и с внимателно следене на качеството.

Има различни видове зехтин - студено пресован, рафиниран, от костилка, салатен микс.

 • Студено пресован зехтин EXTRA VIRGIN със златистозелен цвят, нежен вкус и аромат. Предлага се в стъклена бутилка MARASCA от 0.250, 0.500 и 0.750 л., бутилка PET от 1 л. и мет.тенекия от 5 л. С най-добро качество е студено пресованият зехтин с киселинност от 0-1%. Той се произвежда по традиционен начин, без допълнителна обработка и е натурален продукт. Важно е също той да се опакова в стъклено шише, по възможност тъмно на цвят (зелено или кафяво) или в метална тенекия, за да не се окислява от светлината. Студено пресованият зехтин е подходящ за всякаква употреба - за директна консумация или термична обработка, за приготвяне на настойки от билки, за козметични маски и т.н.
 • Рафиниран зехтин за ценители - предлага се бутилка (PET) от 1 л. и мет.тенекия от 5 л. Рафинираният зехтин е много добър за термична обработка (готвене), защото неговата киселинност е стабилизирана при рафинирането. Затова той често се предлага в пластмасови бутилки. При него също е важно да се следи процента на киселинност, обозначен на етикета - обикновено той е малко по-висок от този на студено пресования.
 • Зехтин тип ПОМАС от костилките на маслините - предлага се бутилка (PET ) от 1 л. и мет.тенекия от 5 л. Зехтинът от костилки е подходящ също за всякаква употреба. При него е постигнат оптималният баланс между добро качество и разумна цена.
 • Салатен зехтин - специално прецизиран микс от студено пресован зехтин EXTRA VIRGIN и слънчогледово олио в бутилка (PET) от 1 л. и мет.тенекия от 5 л. Салатният микс или т.нар. салатен зехтин е микс с около 15-20% съдържание на студено пресован или рафиниран зехтин и слънчогледово олио. Подходящ за приготвяне на леки заливки и дресинги за салати и зеленчукови предястия. Важно при него е на етикета да бъде обозначено процентното съдържание и вида на зехтина, който е използван, за да бъдете наясно какво точно купувате.

Това са основните видове зехтин. Всякакви други наименования от сорта на чист или лек зехтин са всъщност търговски трикове и трябва внимателно да потърсите обозначен ли е процентът на киселинността му, преди да го предпочетете.

Маслини, Зехтин, Ориз, Варива Олимпос 99

Ориз и варива АГРИНО

Оризът и варивата АГРИНО са произведени при много високо ниво на контрол и специални условия за съхранение. Те са с изключително качество, в удобни опаковки, на всяка от които ще намерите оригинална рецепта за приготвяне.

 • Кафяв неолющен ориз за здравословно хранене и диабетици.
 • Ароматни оризи - жасмин от тайланд и индийският басмати, ще променят представите ви за качеството и чистотата на ориза.
 • Разнообразните варива - зрял фасул гигант, черно око, едра и дребна леща, нахут и фава са с гаранция за бързо и лесно варене.

Фирма АГРИНО е създадена през 1955г. и оттогава до днес се е наложила като номер едно в производството на ориз и варива в Гърция. Продуктите им напълно отговарят на вкусовите навици на европейците и са подходящи за българската кухня. Основни характеристики на ориза и варивата АГРИНО са: високо ниво на качествен контрол (многостепенна система за почистване и подбор на зърната); специална дозираща опаковка за многократно отваряне; указания за приготвяне върху опаковката; последователност и постоянство в качеството

Видове маслини - халкидики, амфиса и каламон

Фирма Интеркомм Фуудс C.A. се е утвърдила като един от най-големите и сериозни производители на маслини, с много голяма гама от продукти с изключително добро качество. Фабриката е сертифицирана по системата HACCP и ISO9001:2000. Произвежда около 15 000 тона маслини на година на площ от 130 000 кв.м.

Маслините са 3 основни сорта: халкидики, амфиса и каламон (каламата). Те носят имената на географските области в Гърция, където растат - Амфиса и Каламата и полуостров Халкидики.

 • От сорта халкидики основно се произвеждат различни видове зелени маслини - натурални зелени, зелени без костилка, зелени с различен пълнеж. Характерно за маслините от този сорт е, че те са с едри, твърди плодове и ясно изразена конусовидна форма с връхче (пъпка) отпред.
 • Маслините от сорт амфиса са с кръгли плодове и цвета им варира от много светло бежов до наситено кафяво. От тях се правят т.н. черни натурални маслини, маслините стафидати или заромени. Имат специфичен и много специален вкус.
 • Маслините каламон или каламата са добре познати на ценителите на гръцката маслина. Имат бадемовидна форма с ясно изразен връх, а цветът им варира от кафяво до виолетово-лилаво. Тези маслини са доста твърди и понякога се налага да се разрязват леко, за да поемат по-добре саламурата. Изключителният им вкус не случайно ги определя сред най-специалните маслини.

В България най-много се търсят черните стерилизирани маслини (конфит) или т.н. сладки маслини. Малко хора знаят, че те всъщност не добиват наситения си черен цвят на дървото. Те обикновено са маслини от сорта халкидики, обрани в подходящото време преди да узреят, обезгорчивени и обработени след това до постигане на този цвят.

Именно факта, че са с намалено съдържание на сол, изисква тяхната внимателна стерилизация и херметическо затваряне на металната кутия (консервиране).

Друг факт, който е малко познат на потребителите е, че името мамут или колосал и т.н. всъщност не обозначава вида на маслините, а техния размер.

 • Тези наименования на размера имат и цифрено съответствие - например: Супер супер мамут - 70/90; Супер мамут - 91/100; Мамут - 101/110; Супер колосал - 111/120; Колосал - 121/140 ; Джаянтс или гигант - 141/160 и т.н. 
 • Размерът с неговото име или цифрено обозначение, означава колко бройки маслини има в един килограм. Например - мамут 101/110 има от 101 до 110 бр. маслини в 1 кг.