Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Камини Горивни камери Барбекюта Дас Добрич ЕООД

Град Добрич
Адрес Добрич ,ул. Екзарх Йосиф I 5
Телефон +359 58/ 604 329; +359 888 307 154
E-Mail et_das@abv.bg
Website http://www.kamini-das.com/
Факс
Камини Горивни камери Барбекюта Дас Добрич ЕООД
Дас Добрич ЕООД предлага камини (открити камини и камини с вградена горивна камера), горивни камери (сухи и с водна риза, български и вносни) и барбекюта (градински барбекюта).
 • Камини - открити камини, камини с вградена горивна камера
 • Горивни камери - Фирмата предлага собствени горивни камери с мощност от 9 до 24W, сухи и с водна риза, както и почти всички горивни камери, които се предлагат на пазара - български и вносни горивни камери.
 • Градински барбекюта - Не много хора могат да устоят на миризмата на сочна пържола, хамбургер или хог дог, които се пекат на градинското бербекю в двора.То може да бъде едно чудесно допълнение към двора. Изберете подходящо местоположение. Със сигурност ще предпочетете барбекюто ви да се намира съвсем близо до къщата и особено щом непрекъсното ще носите продукти от вътре – навън и обратно. Барбекюто трябва да бъде разположено на място и посока, от където пушекът няма да се връща обратно към лицето на готвача или къщата. Не забравяйте, че то трябва да стои далеч от дървета, огради и малки дървени постройки, както и да бъде разположено на равна повърхност.

Камини, Горивни камери, Барбекюта Дас Добрич

Независимо дали обитавате панелен или монолитен апартамент, еднофамилна къща или вила, еднакво успешно може да се възползвате от достойнствата на камините и горивните камери за вграждане.

В наши дни още повече се е засилил усета на хората към практичност и икономичност в съчетание с комфорт, продиктувани от постоянно повишаващите се цени на електро-енергията и твърдото гориво.

Камини, Горивни камери, Барбекюта Дас Добрич

Обща информация за камините

При избора на камина, първо трябва да си отговорим на въпроса – какво искаме от камините? Ако искаме единствено да се порадваме на живия огън, да чуем пукота на горящите дървета, без да ни интересува дали камината ще ни отоплява – то изборът е открита камина. Ако обаче целта ни е да отопляваме стаята, или дори цялото жилище, без да се лишаваме от красотата на горящите цепеници, трябва да се спрем на камина с вградена горивна камера.

Откритите камини изискват специален комин, който да осигурява добра тяга. Това е необходимо, за да може отделяният при горенето дим. Да излезе през комина, а не в стаята. Тук горенето не може да се регулира чрез подавания въздух, а само чрез клапа на димохода.

Регулирането на горивния процес при вградените камери става най-вече чрез подавания въздух, необходим за изгарянето на дървата. Използването на клапи за подаване на въздух, както и на димохода е определящо за високия КПД на горивните камери, достигащ до 70-75%.

Ако вече сме решили, че ни трябва отоплителна камина, следващия въпрос: каква да бъде мощността и? Това зависи от много фактури – къща или апартамент, вида на дограмата, изложението, има ли добра изолация, каква част от стените е остъклена и др. В най-общия случай необходимата мощност е от 40 до 80W/m3. За да отопляваме цялото жилище е необходимо да се изгради инсталация – чрез пренос на топъл въздух, или чрез топлоносител вода /локално парно /. И двете системи си имат своите предимства и недостатаци. Много често изборът се определя от разположението на помещенията,които ще отопляваме.

Основните предимства на системата с топъл въздух са:

 • по-евтина е
 • по-бързо се затоплят стаите
 • не се изисква специално обслужване на системата

Недостатъци:

 • необходимо е да се осигури възможност за конвекция на въздуха между стаите и камината
 • вследствие на конвекцията(въздухообмен) се пренасят (освен топлината) и всякакви миризми – например от цигари
 • въздуховодите изискват повече място , заради по-големите си размери

Системата с топлоносител вода има следните предимства:

 • по-комфортно отопление- топлината се подава обикновено под прозорците-местата на топлообмена
 • равномерно разпределение на топлината независимо от големината и разположението на стаите
 • тръбите за инсталацията лесно се укриват

Недостатъци:

 • по-скъпа е
 • трябва да се осигури срещу замръзване да се осигури работата на помпата