Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Висококачествени вина Винарска изба Домейн Мараш

Град Стралджа
Адрес Среалджа ул. Иван Рилски 5, Промишлена зона
Телефон +359 4761/ 6070; Fax: +359 4761/ 6070
E-Mail office@marash.bg
Website http://www.marash.bg/
Факс
Висококачествени вина Винарска изба Домейн Мараш
 

Винарска изба Домейн Мараш е модерна изба от висок клас, в която се произвеждат висококачествени вина (червено вино, бяло вино, розе, наливни вина, пенливи вина, десертни вина, бутикови вина, лимитирани серии вина) и високоалкохолни напитки от сортове грозде като Каберне совиньон, Каберне Фран, Мерло и др.

Главният офис на Винарска изба Домейн Мараш ЕООД се намира в гр. София, ул. Златовръх 52. Тел.: +359 2 400 1212; +359 894 627274.

Висококачествени вина Винарска изба Домейн Мараш

Винарска изба Домейн Мараш се отличава от останалите с това, че подбираме изключително прецизно гроздето и плодовете, с които работим и разчитаме на тяхното качество и бране в оптимално време. Избата разполага с екологично чисти територии, засадени с лозови масиви, от които се произвеждат традиционни стралджански вина и ракии по класическа технология.

Ние от Винарска изба Домейн Мараш сме винари от ново поколение, историята ни е нова, но това ни мотивира допълнително да работим усилено, за да наложим потенциала на Стралджанския регион и качествата на гроздето и плодовете. Във Винарска изба Домейн Мараш спазваме класическа технология, където акцентът е запазване на натурата на продукта и минимална намеса в технологичния процес.

Винарната на Винарска изба Домейн Мараш

Винарска изба Мараш е винарна от ново поколение изградена в гр. Стралджа.

Висококачествени вина Винарска изба Домейн Мараш

Нашата философия е отглеждане на собствени лозя и създаване на висококачествени вина с любов към нас, виното и любителите на вино.

За Технологията на Винарска изба Домейн Мараш

Винарска изба Мараш разполага с модерно оборудване, закупено от водещи производители от Франция, Германия и Италия. Винарната разполага със съдов капацитет от 4 000 хекто литра, съдове с малък капацитет от 10 до 100 хекто литра с цел селектирането на малки партиди висококачествени вина.

Винарска изба Мараш произвежда висококачествени вина от червени и бели сортове грозде, от посадъчен материал селектиран от Френски пепиниери и подбрани вследствие анализ на тероара.

Това са Каберне совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира, Малбек, Пети вердо, Шардоне, Траминер, Мускат о’тонел, Вионие, Семийон, Совиньон блан.

В продуктовата гама на винарската изба се предвижда производство на розови, пенливи вина и десертни вина. Екип от млади технолози с помощта на консултанти от Франция, произвежда качествени лимитирани серии вина с минимална технологична намеса.

Висококачествени вина Винарска изба Домейн Мараш

Екип на Винарска изба Домейн Мараш

Екипът на винарната осъществява непрекъснат контрол на лозовите насаждения. Брането на гроздето започва след достигането му на оптимална зрялост и се извършва ръчно в касетки. Ежедневно се правят лабораторни анализи в модерна физикохимична лаборатория.

Част от вината отлежават във френски и американски дъбови бъчви.

Услуги от Винарска изба Домейн Мараш

Винарска изба Домейн Мараш ЕООД предлага преработка на грозде на ишлеме. Предлагаме на нашите клиенти високотехнологично оборудване и професионален технологичен опит на екипа на винарната.

Предложение за технологични процеси:

Висококачествени вина Винарска изба Домейн Мараш

  • Сортиране на гроздето преди винификация (първично на цял грозд и вторично на зърна след ронкане)
  • Ферментация в неръждаеми ферментатори с автоматичен температурен контрол и вместимост
  • Отлежаване на вината в климатизирано помещение за бъчви или в резервоар с възможност за поддържане на температура;
  • Подготовка за бутилиране/ опаковане в Bag-in-box - бистрене, стабилизиране, филтриране
  • Стандартни консумативи за винопроизводство 
  • Бутилиране /опаковане в Bag-in-box (вакуум пълначка и затапвачка, възможност за винтови капачки)
  • Винарната разполага с оборудване, подходящо за получаване на бели, розови и червени вина с високо качество, стандартно оборудвана лаборатория за контрол, квалифициран персонал с опит в провеждането на технологичен контрол, отговарящ на най-високите стандарти.
  • Предлагаме гъвкави схеми на договаряне, съобразно изискванията на клиента и избрания стил вино.
Производство на вина във Винарска изба Домейн Мараш

Така както и при другите колеги от новото поколение винари, работещи в сегмента на качествените вина, нашата технология е избрана и изпълнена в хармония с контрола на процеса от лозята до бутилката. Ние следваме и спазваме добрите хигиенни и производствени практики, без които е немислимо постигането и поддържането на високо ниво в технологичните процеси.

Висококачествени вина Винарска изба Домейн Мараш

Капацитетът на Винарска изба Домейн Мараш е 4 000 хл неръждаеми съдове конструирани, произведени и окомплектовани по наши изисквания.

След като достигне технологична зрялост, гроздето се бере подборно в касетки и се транспортира до винарната в хладилни камиони. Тук се окачествява и подлага на физикохимичен анализ след което се подлага на двустепенно сортиране, първо на цели гроздове, а след ронкането и на отделните зърна при червените вина.

Ферментацията се извършва в малки по обем съдове позволяващи осъществяването на непрекъснат контрол и прилагането на технологични приоми за получаването на селектирани серии бутикови вина.

Вината отлежават в 225 и 400 литрови бурета от Френски и Американски дъб, подредени в подземно избено отделение при постоянен контрол на влажност и темперетура. Имаме възможност да използваме бутилки с обем от 175 до 1000 мл , които да затваряме с коркови тапи или винтови капачки.

За любителите на наливните вина предлагаме опаковки Бег ин Бокс с обем 3,5,10 и 20 литра.

Чрез модерна технология налагаме висок морал с цел да произвеждаме висококачествени вина и единствено Вие и времето ще отсъдите нашият успех.