Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Дървесни пелети Екопелети Национал 7 ООД

Град Скравена
Адрес с. Скравена, общ. Ботевград, ул. Околовръстна 2
Телефон +359 899 902 502
E-Mail georgiev@nacional7.bg
Website http://www.national7.bg/
Факс +359 723/ 98893;
Дървесни пелети Екопелети Национал 7 ООД
 

Национал 7 ООД е сред лидерите в производството и разпространението на дървесни пелети и екопелети в България. От 2011 година компанията пусна в експлоатация новопостроеното си предприятие за производство на пелети от дървесна биомаса, оборудвано с най-иновативните и модерни технологични решения в сферата на производството на дървесни пелети и екопелети.

Национал 7 ООД произвежда пелети (дървесни пелети и екопелети) от прясна букова (широколистна) масивна дървесина. При производството не се влагат слепващи вещества и химикали. Процесът е напълно автоматизиран и безпрахов. Устойчива политика на фирмата е повишаване квалификацията на персонала и качеството на технологичния процес на производство на дървесни пелети и екопелети.

Пелетите на Национал 7 - характеристики, цени:

Дървесни пелети, Екопелети Национал 7

 • Дървесина без химически примеси. Натурален продукт – 100%
 • Отделена топлина 4,9 kWh/кг
 • Обем 1000кг пелети заемат 1,5м³, а 1м³ е 650кг
 • Диаметър 6-8 мм
 • Дължина до 35мм
 • Съдържание вода по-малко от 8%
 • Пепел при изгаряне до 0,5% от тежестта
 • Калоричност – 5300 kcal/ kg. За сравнение: при изгаряне 2кг пелети се равняват на 1л нафта за отопление
 • Предлаганият продукт отговоря на евро стандартите.
 • Предлагат се разфасовки от 15кг.
 • Цена на дървесни пелети за отопление 360 лв./тон с вкл. ДДС

Пелети от дървесна биомаса

През месец януари 2011г. Национал 7 ООД пусна в експлоатация новопостроено предприятие за производство на пелети от дървесна биомаса. При реализацията на проекта бяха приложени най-модерните технологични решения на водещи европейски фирми с богат опит в сферата на производството на пелети от дървесна биомаса (екопелети).

Дървесни пелети, Екопелети Национал 7

Произвежданите пелети от дървесна биомаса са от прясна букова (широколистна) масивна дървесина. При производството не се влагат слепващи вещества и химикали. Постигнатите високи качествени характеристики на пелетите се достигат чрез прилагането на най-добрите производствени практики, влагането на качествена дървесина и постоянен контрол на суровините.

Продукцията покрива всички евростандарти. Процесът на производство на пелети от дървесна биомаса е напълно автоматизиран и безпрахов. Ръководството на фирма Национал 7 ежедневно повишава квалификацията на обслужващия персонал и качеството на технологичния процес.

Предприятието е с производствен капацитет над 20 000 тона годишно и заема челно място сред производителите на пелети, както в България, така и в Европа.

Дървесни пелети

Дървесни пелети, Екопелети Национал 7

Дървесните пелети от Национал 7 ООД са компресирани под високо налягане стърготини.

Полученият продукт може да бъде с размери 6мм-8мм в диаметър и съдържание на влага до максимум 8%. От потребителска гледна точка дървесните пелети са изключително комфортно гориво с добри възможности за складиране и за регулиране на горивния процес.

Разликата на дървесните пелети от другите видове твърдо гориво, е че с пелетите се работи лесно и удобно, а пепелният остатък е минимален. Комфортът, който се създава, е еквивалентен до този, постигнат при изгаряне на природен газ.

Дългосрочната перспектива на този тип гориво (дървесните пелети) е да бъде много по-евтино в сравнение с другите горива като природния газ.

Национал 7 предлага разфасовки от 15кг, което създава удобство при зареждането на бункера с гориво на Вашата камина или водогреен котел.

Употреба на пелетите

Пелетите се използват като удобно, лесно за обслужване и екологично чисто гориво в съвременните пълно автоматизирани котли. Лекотата при употребата на пелети може да се сравни с тази на нафтата и природния газ, но при значително ПО-НИСКИ РАЗХОДИ за отпление!

Пелетите, произвеждани от Национал 7 са от букова дървесина, което гарантира 100% изгаряне и отделянето на минимално количество пепел.

Предимства при употребата на пелети:
 • не е необходимо добавяне на дърва и подпалки
 • контрол само чрез натискане на бутон
 • автоматично подаване на пелетите в горивната камера
 • веднъж годишно почистване от отпадъчна пепел

Пелетите са подходящи и при използването на вътрешни камини, създавайки неповторим уют и романтична атмосфера.