Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Енергийна ефективност Сън Системс

Град Търговище
Адрес Търговище, ул. Крали марко 2-4
Телефон +359 885 202 682; +359 888 388 462
E-Mail sunsys@abv.bg
Website http://sunsystemsbg.com/
Факс
Енергийна ефективност Сън Системс
 
  • Слънчеви термални изделия - Битови бойлери, Слънчеви бойлери, Комби бойлери, Буферни съдове, Слънчеви термални колектори, Соларни комплекти, Термосифонни системи, Термопомпени бойлери
  • Отопление - Котли на твърдо гориво, Буферни съдове, Пелетни горелки, Камини
  • Фотоволтаика - PV модули, PV-T модули, Системи за монтаж, Инвертори, Аксесоари, Автономни системи, Цялостно изграждане на ФВ централи

Участие на Сън Системс в BUSINESS-EUROPE.BG - Първият Европейски бизнес каталог

Слънчева енергия

Използването на слънчевата енергия за топла вода и отопление е интелигентен начин за спестяване на разходи и опазване на околната среда. Слънчевите термални решения са един от най-рентабилните източници на топлинна енергия, тъй като ползват безплатната слънчева енергия. Слънцето е отговорно за целия живот на нашата планета и постоянно произвежда огромни количества чиста възобновяема енергия, която в по-голямата си част остава неоползотворена. Колкото по-добре съумеем да използваме тази енергия, толкова по-независими ще бъдем от конвенционални горива и толкова по-ниски ще бъдат емисиите ни на парникови газове.

Слънчевата енергия е лъчиста енергия, произведена в слънцето като резултат от ядрено-съединителни реакции. Слънчевата радиация на един квадратен метър от земната повърхност възлиза на 1360 J/s енергия или 1360 вата мощност. Като се отчита влиянието на атмосферата, тази мощност се свежда след закръгляне до 1000 вата или 1 киловат.

Навсякъде се правят опити за оползотворяването на слънчевите лъчи за добив на електричество и други цели, защото слънчевия източник на енергия е най-изгоден, защото нито замърсява, нито създава опасност от прегряване на планетата. Добре илюстрира неговите възможности следният пример:участък от пустинята Сахара с размер 100/100 км, покрит с високоефектни елементи, по реализирана мощност би се равнявал на всички действащи централи.

Директното събиране на слънчева енергия включва, т.нар. слънчеви колектори, които са направени така, че да събират енергията чрез фокусиране на слънчевите лъчи. Енергията, веднъж събрана, се използва в термален или фотоелектрически процес. При термалните процеси слънчевата енергия се използва за нагряването на газ или течност, които да разпространяват топлината. При фотопроцеса слънчевата енергия са превръща директно в електрическа без посредничеството на механични средства.

Слънчевите колектори са от два основни типа: плосък и концентричен колектор. В термалните процеси плоският колектор посреща слънчевата радиация върху една абсорбираща плоча, в чиито коридори така наречения терен или газообразен приносител преминава, увеличавайки температурата си.Плоските колектори се използват за затоплянето на вода и отопление.

За да са ефективни събирателните колектори, те следват движението на слънцето и този механизъм се нарича хелиостат. Слънчевата енергия в ролята си на охладител се използва като топлинен източник в абсорбираща охладителна система.