Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Антиплакатни антикорозионни и специални покрития Лоранс ЕООД

Град Пловдив
Адрес ул. Ясна поляна 3 Пловдив
Телефон +359 32/ 641 508+359 32/ 641 509; +359 897 859 666; +359 02/ 4900 831 (Sofia)
E-Mail lorans_pd@yahoo.com
Website http://www.wix.com/lorans_ltd/lorans/
Факс
Антиплакатни антикорозионни и специални покрития Лоранс ЕООД
 

Лоранс ЕООД предлага антиплакатни, антикорозионни и специални покрития за агресивни среди. Извършва хидроизолации. Предлага пожароустойчиви материали.

Лоранс ЕООД е изключителен търговски представител на чешката фирма ИЗОЛ ПЛАСТИК - гр. Бърно, притежател на патентите за антикорозионните и специални химически защити, както и уникалната антиплакатна технология.

Предлагани продукти и технологии от Лоранс ЕООД

 • Лоранс ЕООД предлага на своите клиенти съвременни и иновативни технологии в областта на различните видове химически, антикорозионни, абразивоустойчиви покрития, гарантиращи дълготрайна устойчивост дори в силно агресивни среди, при въздействие на различни неблагоприятни климатични фактори.
 • Лоранс ЕООД се ръководи изключително от идеята за осигуряване на високо качество на изпълнение, за което предоставя не само собствената си, но и гаранцията на производителя на покритията и държател на патентите върху изобретенията за различните видове покрития ИЗОЛ-ПЛАСТИК - гр. Бърно, Чехия. 
 • При изпълнението на отделните обекти, Лоранс ЕООД съобразява напълно изискванията на клиентите си, както и специфичните условия, при които обработваните повърхности ще бъдат експлоатирани, включително и с времето за обработка, с цел да не се създават неудобства за работата на съоръженията на съответния клиент.
 • От една година, Лоранс ЕООД като изключителен търговски представител за България на фирма Й. Сейдл и спол - Чехия, предлага на своите клиенти противопожарни и пожаробезопасни материали и технологии с марката ОРДЕКСАЛ.

Специални химически защити и антикорозионни покрития

Ние можем да защитим Вашите съоръжения, включително и при силно агресивни среди, чрез нашите специални химически, абразивоустойчиви, киселиноустойчиви, маслоустойчиви, хидроизолационни и антикорозионни защити.

Антиплакатни, антикорозионни и специални покрития Лоранс

Тези технологии възникват през 1984 г.със създаването на материалите от проф. Попелка (Изол Пластик, гр. Бърно) и с времето се подобряват и допълват, с цел да бъде усъвършенствани и да отговарят на всички нужди на потребителя. Материалите са разработени на основата на смоли, които не стареят във времето. При тях се наблюдава процес на зреене, при което основните експлоатационни качества не се намаляват с годините. Това е комплексна система покрития от защитен основен слой до горно окончателно покритие на базата на пластмаса и еластомери.

Основни качества на материалите

 • изключителна адхезия и кохезия (вискозитет) до 3.08 МPa към корозиралата повърхност, а така също и до 1,31 МPa към поцинкована.
 • Материалите влизат в химическа реакция с окисите на ръждата, преобразуват ги и спират по-нататъчното й развитие.
 • еластичност, която поема (компенсира) разтягането на конструкцията и предовратява фисурацията (напукването) на покритието.
 • перфектна устойчивост на лоши метеорологични условия.
 • Дълготрайност над 15 г. съгласно ISO 12 944. 
 • намаляване на температурата чрез светлоотразяващи покрития до 20%.
 • Материалите могат да се нанасят в много широк температурен интервал от -25оС до +40оС, с едно условие суха основа.
 • устойчивост на вятъра и UV лъчи.

Употреба на химическите защити и антикорозионните покрития: всички стоманени конструкции (корозирали конструкции, атмофикс, цинкови повърхности, черни метали и други основи.

Технологии за реставрация и консервация

Лоранс ЕООД използва водещи технологии за консервация и реставрация - вътрешна и външна, на паметници на културата, църкви, джамии, синагоги. Дейността включва и полагане на АУРЕЛ ГОЛД и АУРЕЛ СИЛВЪР - значително по-евтино и трайно покритие за метални кубета и бетонови основи.

Технологията за реставрация и консервация предвижда още: отстраняване на течове, спиране развитието на корозията и постигане на същия визуален ефект като златния/сребърния варак, но при над 10 пъти по-ниска цена. Себестойността на консервацията и реставрацията очевидно е доста по-ниска от обичайната такава и с оглед дълговременния ефект на покритията, запазващи своите качества, външен вид и блясък за продължителен период от време, тъй като са силно устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия, слънчевите лъчи и влагата.

Вътрешната консервация и реставрация на декоративните елементи и др. части от интериора на храмове (олтари, амвони, иконостаси и др.) и паметници на културата се извършва със златни и сребърни покрития, придаващи максимално усещане за досег с тези два благородни метала, тъй като се приближават изключително много по цвят и блясък до тях.

Хидроизолация и хидроизолационни покрития

 • ЛорансЕООД изпълнява хидроизолационни покрития на покриви на сгради, основи на сгради и съоръжения, подове и стени в мокри помещения, басейни и др. 
 • Хидроизолациите мембранен саморазливен тип са разработени в няколко технологии и се прилагат с еднакъв успех, както при нови плоски покриви с наклон до 15 0С, така и при ремонт на съществуващи покриви с рулонен тип хидроизолация.

Нашата технология предлага изпълнение на ремонт на покриви без демонтаж на съществуващи нефункционални изолационни слоеве. Може да се прилага при екстремни температури (-10 оС). Изпълняваме частични или цялостни ремонти с метода на постепенно натрупване на слоеве.

Качества на материалите

 • Висока устойчивост на лоши метеорологични условия и UV лъчи еластична памет на материалите, с постоянна пластичност, която се запазва по време на процеса на стареене.
 • Основното предимство на тази хидроизолация пред останалите е, че ако бъде надупчена или наранена с остър предмет, поради високата си пластичност, материалите запълват този отвор и предпазват от теч.
 • Безшевна технология без налагаща се дилатация.
 • Възможност за поетапен ремонт на покриви - от частичен до цялостен ремонт в различно време, според възможностите на клиента.
 • Тази технология е ЕДИНСТВЕНАТА, при която съществуващата замазка се освобождава от излишната влага и тя не се запечатва под хидроизолацията, както това става при останалите технологии. Тази налична влага е основната причина за образуването на балони по покривите, които водят до сериозни дефекти и течове.
 • Висока производителност, поради факта, че изделията се доставят в готов за монтаж вид.
 • Няма допълнителни процеси като загряване.
 • Облекчена и опростена технология, намаляваща до минимум възможността от дефекти, предизвикани от технически грешки на персонала.

Употреба на хидроизолацията и хидроизолационните покрития: ремонти и регенерация на хидроизолации по плоски покриви изпълнени с асфалтови ленти, хидроизолации в строителството, пенетрация, замазки, основни покрития. Освен изключителните качества на материалите и икономичност на системата се доказа и уникално решение на комплексни и локални ремонти на покриви.

С тази технология Лоранс ЕООД е отремонтирало повече от 1,2 милиона м2 равни покриви.

Настилки саморазливен тип

Лоранс ЕООД, чрез специални саморазливни материали, може да осигури настилките за Вашите тенис-кортове или зали за скуош.

Антиплакатни, антикорозионни и специални покрития Лоранс

Направа на подови настилки с устойчивост срещу издраскване и подхлъзване. Подходящо е за използване при стълбища, входове за автомобили, тротоари, гаражи, балкони, тераси, игрища и други.

Боядисване и Антиплакатна защита на стълбове за улично осветление.

Специалните патентовани технологии на производителя ИЗОЛ-ПЛАСТ Чехия, гарантират издръжливостта на покритията и възпрепядстват облепването на повърхностите с рекламни материали, некролози, афиши и други.

Технологията има и нови разработки предвидени и за неметални основи като камък и бетон.

Антиплакатните свойства на покритието се изразяват в затруднено залепване на рекламните материални върху обработената повърхност. Под въздействие на атмосферната влага и собственото си тегло афишите се свличат.

Системата е изградена на база, която значително затруднява незаконното залепване на постери по стълбовете, като така удължава времето на живот на покритията върху стълбовете, които иначе се увреждат от лепилата иизползваните конвенционални средства за тяхното премахване. Системата е прилагана с отлични референции от няколко години в Париж, Прага, Братислава, Кошице и други градове в Чехия и Словакия.

 • възможна апликация върху метал, пластмаса, камък, керамика
 • универсални цветове включително транспарентен вариант
 • продължителен експлоатационен период - над 15 години
 • висока защита от атмосферна влага
 • висока защита от соли използвани през зимния период
 • предпазва от кучешки изпражнения

Антикорозионни цветни покрития за съоръжения от градската среда

Антикорозионни цветни покрития в различни гами за съоръжения от градската среда - мостове, мантинели, предпазни решетки, пешеходни бариети, стълбове за осветление и електропреносната мрежа.

Предлаганата широка и многообразна цветова гама за покритията дава възможност покритието да превърне съоръжението от необходимост за нормалния градски живот в нещо красиво, естетично, определящо облика на града или квартала., подобно на антиплакатните покрития, които също преследват естетически цели.

Ремонти и саниране на сгради

Лоранс ЕООД извършва ремонти на обекти в сгради и цели сгради, саниране, ремонт на тротоари и реставрация на фасади.

 • вътрешно боядисване, боядисване на дограми и врати; декоративно оцветяване на стени;
 • направа на подови настилки в коридори, бани, на балкони и тераси - саморазливен тип, предпазващ от течове;
 • направа на мазилки;
 • ремонт и саниране на сгради - външна и вътрешна топло и хидроизолация на цели сгради или обекти от сгради;
 • хидроизолация на покриви, поправка на покриви, саниране и/или замяна на водосточни тръби, в това число и с полагане на антикорозионни покрития;
 • ремонт на тротоари, смяна на плочи, наливане на външни настилки пред гаражи и др.

Консервация на стоманобетонови носещи конструкции

Лоранс ЕООД извършва консервация на стоманобетонови носещи конструкции с чешки хидроизолационни материали от групата ИЗОЛПЛАСТ.

Многогодишният практически опит показва, че с увеличение възрастта на стоманобетонните съоръжения и нарастване замърсяването на околната среда, се ускоряват процесите по увреждане /изветряне/ на стоманобетоните.

Налягането, което възниква при корозията на стоманата, поради увеличаване на обема й, предизвиква първите пукнатини, а след време със задълбочаване на корозията и другите климатични и атмосферни въздействия, отслабва якостта на бетона и той се обрушва.

Качества на материалите:

 • Животът на периодично обработваните стоманобетони се увеличава почти 3 пъти, което се дължи на забавяне на карбонизацията на бетоновото покритие.
 • Нанесеният хидроизолационен слой способства протичане на пържилен процес, при който се освобождава вече натрупаната излишна влага в съоръжението, под формата на ситни мехурчета.Този процес не е еднократен и възпрепядства запечатването на излишната влага под хидроизолацията. Т.е. ремонтираното съоръжение диша.
 • Положеният хидроизолационен слой спира проникването на влага от атмосферата във вътрешността на бетона, а от там и причините предизвикващи карбонизацията, изветрянето и разрушаването на бетона.
 • Последния защитен слой е светлоотразяващ и намалява относителната повърхностна температура до 20 %, а това от своя страна води до намаляване на напрежението в съоръжението.

Противопожарни технологии

Предлагаме пожароустоичиви материали и системи отговарящи на съвремените европейски норми за пожаробезопасност и пожароустоичивост.

Мултифункционална система ОРДЕКСАЛ:

 • Пожарозащитна залепваща облицовка ОРДЕКСАЛ ОК за защита на стоманени елементи.
 • Пожарозащитна залепваща облицовка ОРДЕКСАЛ за защита на строителни конструкции стени. 
 • Таванна конструкция, защитена с пожарозащитна залепваща облицовка ОРДЕКСАЛ ZLB. 
 • Уплътнение при линейно съединение, реализирано със системата ОРДЕКСАЛ Дилатационна фуга.