Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Нискоенергийни сгради пасивни къщи МЕГАМАТ ООД

Град Варна
Адрес М-ст Пчелина, п-л 78; Варна
Телефон +359 52/ 305 738; +359 888 212 088;
E-Mail E-mail: info@megamat.bg
Website http://www.megamat.bg/
Факс +359 52/ 320 058
Нискоенергийни сгради  пасивни къщи МЕГАМАТ ООД
 

МЕГАМАТ ООД е създадена през 2002 год., с основна задача повишаване на енерго-ефективността на сградния фонд. Начало на тази дейност беше поставено през 1993 год., когато нашите сътрудници внедриха безшевна изолация на сгради с полиуретан. Натрупаният опит от работата с най - добрия изолационен материал и безшевната технология на полагането му беше използван за разработване на иновативни изделия и методи в областта на строителството.

Целенасочената дейност на МЕГАМАТ ООД се увенча с успех още през 2004 год. когато реализирахме първите нискоенергийни сгради посредством иновативни облицовъчни модули и технология на топлоизолация и облицовка на фасади.

Две години по-късно (2006 год.), построихме едноетажна постройка с характеристики на пасивна къща. За изграждането и използвахме новите фасадни, покривни и стенни модулни панели.

През 2008 год. беше построена първата пасивна къща у нас по разработена от фирмата иновативна модулна система, която съчетава най - добрите технологии и материали за постигане стандартите на бъдещето. Дружеството разширява производствените си възможности, за да може да удоволетвори желанието на клиентите да имат къща изпреварваща техните мечти.

Участие на МЕГАМАТ ООД в Първият Европейски бизнес каталог в България

Мегамат - модулна система

Има различни методи и системи за строителство на пасивни къщи. МЕГАМАТ ООД разработи собствена модулна система за изграждане на пасивни къщи, която е високо технологична и енергоспестяваща. Модулната система се базира на метална носеща конструкция и основен топлоизолационен материал полиуретан. В резултат на изключителните топлоизолационни, адхезионни и технологични качества на полиуретана дебелината на ограждащата конструкция на къщите на МЕГАМАТ ООД е два пъти по - малка от тази на съществуващите пасивни къщи.

Недостатъците на западните строителни системи - дебели стени, подове и покриви и ненадеждна газоплътност на стиковите места, са превърнати в предимства на нашата модулна система в резултат на безшевната топлоизолационна обшивка.

Елементите на къщата се изработват в цехове на индустриална основа, при високо качество и постоянен контрол на продукцията. Процесът на строителство на къщата в действителност е превърнат в монтаж на модулни елементи на място.

Модулните елементи - термостени, фасадни панели, блок модули, покривни панели и фундамент са иновативни решения (част от тях патентовани).Проектирането и изграждането на къщите се осъществява с машиностроителна точност, а за гарантиране на енергийната ефективност се използва Пакет програми за проектиране на пасивни къщи на Институт за пасивни къщи гр. Дармщат - Германия. Сроковете за производство и изграждане са многократно по-малки.

Фасадни термостени

Фасадните термостени представляват върхово постижение по пътя на рационализиране на строително - монтажните работи. Термостените интегрират в едно:

- фасадна облицовка и елементи от нея (прозорци, врати),
- метални профили от носеща конструкция на сградата,
- топлоизолация от полиуретан и минерална вата,
- паропреграда,
- интериорна облицовка,
- елементи на отделните системи - електро, отопление, вентилация, слънчеви колектори, фотоволтаични панели и др.

Фасадните термостени (заявка за патент) представляват висококачествен модулен елемент, изработен и изпитан в цехови условия, монтажа на който е бърз и лесен.

Фасадни модулни панели

Без пясък, цимент и армировка, облицовката на сградата се извършва в цехови условия заедно с топлинната изолация от полиуретан - две в едно. Облицовъчните фасадни панели представляват модулни единици с различни размери. Точността и качеството на изработка е на машиностроително ниво. Монтажът им е много облекчен, а топлоизолацията безшевна. Всеки един проект е уникален.

Многообразието на облицовъчните панели е неограничено. Фасaдните модулни панели са патентовани.

Участие на МЕГАМАТ ООД в Първият Европейски бизнес каталог в България

Бани и WC - обемни и модулни

Блок-модулите на мокрите помещения (заявка за патент), бани и WC, представляват напълно завършени обемни единици оборудвани, обзаведени и изпитани в цехови условия. След монтажа им на място и присъединяването им с комуникациите на сградата, те са годни за употреба. Благодарение на изключително добра топлинна изолация ликвидираща температурните разлики е отстранена причина за поява на плесен и мухъл.

Като блок-модулите могат да се изграждат сауни и тепидариуми. Топлинните им загуби са сведени до нула. Монтажът им на място е много улеснен.

Подове

Подовете между етажите се изграждат от метална конструкция, многослойно, така че да се осигури надеждна коравина и необходимата шумо - и топлоизолация. Подовите секции се изготвят и оборудват в цехови условия, като след монтажа им на място се полага подовия настил, който може да бъде всеки един от наличните на пазара.

Фундаменти

Фундаментът на пасивната къща е значително олекотен, тъй като поема десетократно по-малък товар в сравнение с традиционното строителство. Носещата фундаментна плоча интегрира в себе си конструктиви елементи за закрепване на стените и елементи от ВиК и отоплителната система. Излята е върху слой от твърд полиуретан.
Благодарение на изключителната топлоизолационна способност и еластичност на полиуретана, сградата изградена върху тази плоча не приема отрицателните влияния на околната среда, т.е.:

- ликвидират се силите при земетресение предавани на сградата, което я прави сеизмично неуязвима.
- топлинните загуби през фундамента са изключително малки.

Участие на МЕГАМАТ ООД в Първият Европейски бизнес каталог в България

Стълби

Към стълбите се отнасяме с особено внимание за осигуряване на стабилност, пожароустойчивост и безшумност на сградата. Изработката им от стоманобетон и облицовка с камък или гранитогрес се осъществява в цехови условия. За осигуряване на транспортабилноста им, те се изработват от отделни модули.

Прозорци

Едно от основните изисквания e остъкляването na пасивната къща да бъде разположено максимално възможно на южната страна. Защитата от нагряването през лятото се постига чрез различни средства: външни щори, външни решетки, слънцезащитно стъкло и др., решения, които се съгласуват с клиента.

Врати - изпитание на газоплътност

Външните врати на пасивната къща отговарят на високите стандарти на ограждащата конструкция на къщата. Пасивната къща се изпитва на газоплътност (Blower-Door-Test) по международно призната методика.

Покривни панели

Покривът е топлинно най-натоварената част на сградата. Добрата топло- и шумоизолация, газоплътност, хидроустойчивост, паропропускливост и други изисквания представляват задължителни условия при изграждане на покрива без топлинните мостове. Фирмата използва монопанели (полезен модел) и сандвич панели за безшевно, газоплътно изграждане на покрива без топлинни мостове.