Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Хидроизолации и хидроизолционни системи ВИКИ 96 ЕООД

Град Русе
Адрес ул. Любен Каравелов 8, ет. 2, ap. 3; Русе
Телефон +359 82/ 874 062; Fax: +359 82/ 824 276
E-Mail viki96ltd@mbox.contact.bg
Website http://www.hidroizolacii-viki96.com/
Факс
Хидроизолации и хидроизолционни системи ВИКИ 96 ЕООД
 

Участие на ВИКИ 96 ЕООД в BUSINESS-EUROPE.BG - Първият Европейски бизнес каталог

ВИКИ 96 ЕООД е инженерингова фирма с десетгодишен опит, специализирана в следните основни направления:

 • Проектиране и изграждане на хидроизолационни системи на всички видове плоски и скатни покриви, основи на сгради, пътища, мостове, тунели, резервоари, изкуствени езера и др.;
 • Изпълнение на зелени тераси и използваеми покриви, на антибактериални подови покрития на база епоксидни смоли и полиуретан;
 • Дистрибуция на битумни хидроизолационни мембрани, грундове на битумна основа и покрития на база битум, битумни керемиди, PVC, TPO, FPO мембрани, геотекстили, аксесоари за плоски и скатни покриви и др.
 • ВИКИ 96 ЕООД предлага продукти, консултации и решения до ключ в областта на хидроизолацията и хидроизолационните системи, както и двойни подове по покриви и тераси за обществени и битови сгради.
 • Конкурентно предимство на фирмата е качеството на извършваните услуги. Работниците на фирмата са преминали обучения за качествено полагане на хидроизолационни материали във водещи в бранша организации, като Институт по заваряване на пластмаси-София, FDT-Rhepanol-Германия и преминават периодични курсове за повишаване на квалификацията и разширяване на технологичните познания.

Нашата визия е да сме един креативен и надежден партньор на хората с които работим. Ние подкрепяме нашите клиенти да развиват своите идеи в неподвластни на модните тенденции решения.

Хидроизолации с рулонни битумни материали

 • Рулонните битумни хидроизолации намират широко приложение в практиката на изпълнение на хидроизолации на сгради и съоражения. Според вида на битума те биват два основни вида – окислен битум и битум модифициран с полимери. Като полимерни модификатори най-често се изплозват атактен полипропилен (APP) – изобретен в Италия, стирол-бутадиен-стиролов каучуков латекс (SBS) и олефинов битумен кополимер (ОВС).
 • Битумните хидроизолации изпълнени на база битум-полимери имат значително по-добри технически свойства и дълготрайност в сравнение с тези от окислен битум , поради което тенденцията в съвременното производство е към APP и SBS модифицираните битумни хидроизолации.
 • Рулонните изолации от битум модифициран с APP имат повишена топлоустойчивост от 130-150°С, а тези от окислен битум само 70-80°С. Това тяхно свойство позволява да се изпълняват хидроизолации на покриви по вертикални и силно наклонени повърхности, без опасност от компрометирането им вследствие омекване и вискозно течение на битума от акумулираната топлина вследствие на слънчевата радиация.
 • Стареенето на тези хидроизолации се проявява три-четири пъти по-бавно в сравнение с хидроизолации от окислен битум. Пукнатини в APP модифицираните битумни хидроизолации се появяват след 10-15 години, а не след 3-5 години както е при тези от окислен битум.
 

Хидроизолации с PVC, TPO и FPO рулонни материали

 • PVC хидроизолационните мембрани притежават много добри механични свойства - висока температурна и ветрова устойчивост, UV защита и устойчивост на стареене. Произвеждат се с дебелина от 1.2мм до 3мм. Технологията на производство е базирана на ко-екструкция, като PVC хидроизолациионните мембрани могат да бъдат хомогенни, усилени с армировка от PP мрежа или стабилизирани със стъклен воал. Възможно е комбинирането им с геотекстил, който ги прави подходящи за полагане чрез пълно залепване, или използването им като изолация върху химически несъвместими материали.
 • EPDM (Етилен-Пропилен-Диен Мономер) мембраната е водоплътен, изключително устойчив на UV лъчение и озон, много високи и много ниски температури, резистентен към кисели дъждове, паропропусклив, труден за пробиване и невероятно еластичен. с дебелина около1.15-1.5 мм. продукт. Мембраната се полага свободно над разделителен лист от геотекстил върху хоризонталните повърхности. Върху вертикалните повърхности и над ръба на разделителния геотекстилен лист, мембраната може да се закрепи механично за периферна стена, или директно да се залепи. 
 • Термополиолефиновата (ТПО) мембрана съчетава устойчивостта на атмосферни въздействия на Етилен-Пропиленовия каучук и поддаващия се на заваряване Полипропилен. Съставът на мембраната е разработен така, че тя да не съдържа пластификатори, хлориди и други, вредни за околната среда химически съединения. Изключителната комбинацията от Термополиолефин и армираща основа от полиестер, прави от ТПО мембраната един материал с високи якостни характеристики и отлична устойчивост на UV-лъчение.
 • FPO хидроизолационните мембрани още с появата си в началото на 90-те години на миналия век, отнемат все повече от пазарния дял на лидера сред синтетичните мембрани- PVC. Основните им предимства- почти двойно по- дълъг живот, по- добра здравина, UV- устойчивост и екологична безопасност (от гледна точка на производство и рециклиране) се дължат на химичния състав и връзки. FPO мембраните, които са базирани на полипропилен и етилен пропилен каучук, са термопластични по природа- не съдържат добавени пластификатори (които при PVC изолациите се изпаряват в течение на времето и влошават еластичността и здравината на мембраната и шевовете), тежки легиращи метали, хлор и други халогени.

Изграждане на покриви с битумни керемиди

Участие на ВИКИ 96 ЕООД в BUSINESS-EUROPE.BG - Първият Европейски бизнес каталог

 • Битумните керемиди са изобретени в края на XIX век в САЩ и са наречени “шингъл” - от думата “сингъл”,дървените елементи, покриващи подводната част на корабите. Първият патент датира от 1863г. Формата на ивици е възприета след 1884 г. Първоначално битумните керемиди са представлявали двустранно напоен с битум картон. През 1964 г. французи патентоват и започват производството на битумни керемиди с армировка от стъклен воал, метод който се използва и до днес.
 • Представляват лентов хидроизолационен материал, произведен на база битум модифициран с АПП и основа стъклен воал. Покрити са от едната страна с полиетиленово фолио (дребнозърнест пясък), а от другата страна с цветни минерални гранули. Произвеждат се в четири различни форми (боброва опашка, триъгълни, пчелна пита, правоъгълни) и богата цветова гама. Битумните керемиди са здрави, устойчиви, леки и красиви, подходящи са за изпълнение на сложни, начупени покриви с наклони от 12° до 90°.
 • Битумните керемиди се монтират върху чиста, суха дъсчена обшивка с гладка повърхност.

Изграждане на проходими и зелени покриви и открити тераси

 • Покривно озеленяване – все още малко популярно у нас може да стане част и от нашето ежедневие.
 • Много е важно да направим следното уточнение: покривни градини (интензивно покривно озеленяване) наричаме озеленените плоски покриви с богата композиция, които се посещават от хората, интензивно се поддържат и най-често налагат конструктивна адаптация на сградата още преди да е построена или в последствие.
 • Всички останали варианти са в по-малка или по-голяма степен изява на т.н. екстензивно покривно озеленяване, което е плоскостно и леко, включва определен набор от растения и специални ограничения в използваните субстрати. Предимствата му са, че е по-евтино, по-малко натоварващо за сградата и следователно с по-големи възможности за масово приложение; изисква малко поддържане. В повечето случаи екстензивно озеленените покриви не са посещаеми, освен за целите на поддържането; могат да бъдат изпълнени и при наклон на покрива.

Покрив тераса със сух монтаж на гранитогрес или дървесни плоскости

 • Хидроизолации на основи
 • Конденз заради температурни разлики на въздух и стени.
 • Проникване на подпочвени води през незащитени части на сградата.
 • Неправилно изпълнени хидроизолационни работи или липса на хидроизолация.
 • Наранена хидроизолация при зариването на основите.
 • Липса, неправилно изпълнение или нараняване на дренажа.
 • Спукана или лоша връзка на тръба от водопреносната мрежа.
 • Остатъчна строителна влага.
 • Проектиране и изграждане на изкуствени езера, басейни, лагуни за отпадни води