Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Търговия Литекс Комерс АД

Град София
Адрес София, ул. Банат 10, ет. 1
Телефон +359 2/ 816 20 11;
E-Mail office@litex.bg
Website
Факс +359 2/ 816 20 40
Търговия Литекс Комерс АД
 

 

Български бизнес каталог

Литекс Комерс АД се разраства и започва своята бизнес експанзия не само втърговията с петролни продукти, но и в редица други бизнес отрасли: енергетика, хранителна промишленост, транспорт, туризъм, финанси, недвижими имоти, автомобилостроене и др.
• Автомобилостроене - Производство и продажба на автомобили
• Търговия с захар - Внос и преработка на тръстикова захар. Търговия със захарни изделия
• Строителство - Строителство и продажби на недвижимо имущество
• Търговия с горива - Внос, преработка и търговия на петрол
• Енергетика - Производство на електроенергия
• Транспорт и логистика - Транспорт и логистига до всички точки на Европа, близкия и далечен изток
• Земеделие и животновъдство - Отглеждане на земеделски култури и месо
• Хотелиерство и туризъм - Управление на хотели и туристически услуги
• Ловно стопанство Бялка - Отглеждане на дивеч. Лов и риболов.
• Конеферми с отбрани породи коне - Отглеждане на коне за състезания и разплод
• Спонсорство - Литекс Комерс АД е основен спонсор на редица спортове – футбол, борба, мото крос, бокс, самбо, волейбол.
Именно добрият мениджмънт и средствата на фирмата превръщат фирмения футболен клуб – ПФК ЛИТЕКС АД, в ключов фактор на родната сцена.

 

 

 

Основните бизнес цели на Литекс АД са ефективно, отговорно и стабилно присъствие в следните отрасли:

производство на захар, светли и тъмни горива и газ, електроенергия от възобновяеми източници. ЛИТЕКС КОМЕРС АД разполага с една от най-добрите конни бази на Балканския полуостров. Около 60 чистокръвни жребци и кобили обитават конюшнята разположена над град Ловеч, една от най модерните във източна европа. В момента животните са на отглеждане и подготовка за състезания в Германия, Франция, България и Англия. Конете се намират в един от най-известните центрове за тренировки в Кьолн.
В момента ЛИТЕКС разполага с голяма конюшня в Германия. Целта е на състезания в Германия и други европейски страни, българските коне, собственост на ЛИТЕКС КОМЕРС да печелят титли и съответните наградни фондове.
Конете имат спечелени много първи места и други призове на състезания в Германия, Франция и България. Средствата от наградния фонд се събират в представителството и се инвестират в подготовката на новото поколение коне.
Конната база в Ловеч се посещава от едни от най-известните личности в света на спорта и бизнеса – бившият президент на МОК Хуан Антонио Самаранч, шефът на концерна Пума - Хорст Витман и колегата му от Адидас - Хорст Рибенауер.
Българската мечта за родно производство на автомобили става реална. До края на 2011 г. българската компания Литекс Моторс, съвместно с Great Wall Motors, ще стартира производство на автомобили Great Wall до град Ловеч.
През есента на 2009 г. Литекс Моторс и най-големият частен китайски автомобилостроител Great Wall Motors подписват договор за сътрудничество. На база на този договор Литекс Моторс стартира изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall с площ от близо 500 декара. Капацитетът на завода ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени.

Литекс Комерс АД е един от водещите инвеститори на българския пазар.
Във всички свои проекти групата ЛИТЕКС търси възможност за развитие и заздравяване на българския бизнес в съответствие със световните стандарти.