Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Katarzyna Reserve

Град София
Адрес ул. Бизнес парк София
Телефон 02/489 94 50 +359 249 11 732
E-Mail contacts@katarzyna.bg sales@belvedere.bg
Website http://www.katarzyna.bg
Факс
Katarzyna Reserve

НАШАТА ФИЛОСОФИЯ ЗА ВИНОПРОИЗВОДСТВО

 

„Виното се създава на лозята. Ние просто се грижим за него, докато то е в нашата изба"


Нашата цел е като използваме традиционните винарски техники да разкрием уникалността на нашето лозе, неговия тероар и да създадем вина, които носят елегантността и изискаността на „Стария свят" и намерим най-чистия баланс между плода, киселините, дъба и танините.

 

В избата ключът към създаването на добро вино е страстта.


Основна роля за налагането на избата като лидер на пазара има екипната работа на специалистите, които заедно обсъждат и планират операциите, които да се извършват по лозята във всеки един етап от производствения процес. 


В избата има трима технолози, а отделно от тях работи и агрономски екип. Всички те имат професионален опит и специализации извън България. Избата има и установена практика за обмен с експерти от Франция, което непрекъснато повишава уменията на професионалистите и респективно води до положителните резултати от гледна точка на продукцията.

 

 

 

 

Katarzyna Estate се намира в един от най-благодатните райони за отглеждане на лозя в България и Европа.


Избата е позиционирана в най-южната част на България, на 2 км от с. Мезек и на около 7 км от Свиленград, в подножието на Източните Родопи. Местността е хълмиста, много живописна и все още прелестно дива. По хълмовете и в деретата растат типичните за района пирамидални тополи, нискорасъл дъб и габър, а долината на р. Марица е обрасла с гъсти върбови гори.

 
atarzyna Estate притежава 5500 дка собствени лозови масиви в един от най- добрите за отглеждане на лозя райони на България.


Подбраните сортове Мерло, Каберне совинъон, Сира, Каберне фран, Малбек, Темпранийо, Карменер, Мавруд, Шардоне, Совинъон блан, Семийон, Вионие, Мускат отонел и Траминер са съобразени с климатичните особености на региона и вида на почвите.

 

 

Разположена само на няколко часа път от космополитния Истанбул и от слънчевите плажове на Гърция, Katarzyna Estate успешно съчетава насладата от разходките в лозята, дегустирането на забалежителни вина, както и посещението на многобройните културни паметници, с които регионът е известен.

Районът, в който се намира Katarzyna Estate, е известен със своята древна история и традиции. Източници на повече от 5000 години доказват, че траките, римляните и българите, живели по тези земи, са се занимавали с лозарство и винарство от най-дълбока древност. В този най-южен край на България се намират и едни от най-интересните места, свързани с многовековното културно-историческо наследство на страната ни.

 

 

 Katarzyna Estate c дебютното си участие на „Винария 2007" спечели 2 златни, 4 сребърни медала, 5 отличия е категорията „Вино на годината", както и приза на е. „Пари " — „Златна бъчва "за най- голям чуждестранен инвеститор в българския винарски сектор.