Промоции от Supersait.bg
Асфалтиране
Унитех
Асфалтиране БГ
Жанета - производство на сладки и тестени изделия
Кърти почиства извозва
Промоции от Supersait.bg
Изработка на метални конструкции – Метал Инвест Габрово ООД
Кърти чисти извозва
Кърти чисти извозва

Био стопанство Русенски Лом - Писанец

Град Писанец
Адрес с. Писанец, Русенска област
Телефон +359 82/ 822 891; +359 896 682 183
E-Mail kolorit5@abv.bg
Website http://biowine.vibs.bg/
Факс
Био стопанство Русенски Лом - Писанец

Био стопанство Русенски Лом - Писанец попада в две защитени зони - Натура 2000 и Природен парк Русенски Лом Стопанството е био-сертифицирано и в него се отглежда - арония (от която произвежда еко вино), лешници, подправки и био-зеленчуци.
Био стопанство Русенски Лом - Писанец започва своето развитие от 2003 г. с тенденция към био-производство поради ограниченията и тенденцията за развитие на земеделието в световен мащаб От 2008 година има подписан договор за преструктуриране и преминаване от конвенционално към сертифицирано биологично производство.
Био домати - Органичен домат сорт Belle очакван добив юни месец зрее на чепки по 4-6 бр. със средни размери 80-120 гр.

Зелен боб Био Мarkant - очаквана реколта юни 2012
Чушки био и еко - Био пипер Belcanto, очаквана реколта от юни
Тикви Мускатна - Очаквана реколта август и септември
Био чесън - връзки по 5 бр. Има в наличност
Копър Био Магданоз - био, пресен или сушен от август - Магданозът е изобилен източник на хранителни вещества и се отличава с много приятен аромат и вкус.
Еко тиквичка - Био-тиквичка тъмно зелена Dundoo
Розмарин - Като подправка има пикантен, леко остър вкус. Спомага за подобряване на храносмилането.
Целина био и еко - Bio целина сорт Ибис
Био Патладжан - сорт Мirka, очаквана реколта юни 
Лешник - Расте във вид на голям храст с височина до 10 метра, със сивеещи клонки, като младите са мъхести.
Еко Вино от Арония
Био стопанство Русенски Лом - Писанец има сключен договор за производство на Еко Вино от екологичните плодове Арония, което успешно се предлага на българския и чуждестранен пазар.

Преработката на аронията се извършва веднага след обиране на плодовете в еднократна малка серия. Чрез използване на нестандартна технология на производство, ние успяхме да запазим в сока високи стойности на жизненонеобходимите антоцианини, катехини и флавоноли, витамин С, В1, В2, РР и други.
Получените резултати през четирите години на производството на сок от плод арония ни дават основание да твърдим, че това е една от най-високовитаминозните изцяло плодови напитки, предлагани както на българския, така и на международния пазар.
Високото витаминозно съдържание изненада даже и специалистите в бранша! А дългогодишните производители на плода с изненада констатираха изцяло запазения аромат и плодов вкус в сока от арония.
Настоящият продукт – сок изцяло от плод арония, не е само освежаваща напитка, а пълноценна течна храна с доказани лечебни свойства.
Аронията е нов и малко познат в България плод, но който вече го познава и знае за полезните му качества става естествен негов рекламен агент. Нейните плодове са подобни на касис, но с доста стипчив вкус. Сокът от тях се отличава с богатство на биологичноактивни вещества. Той съдържа витамини P, E, С, К, В2 и микроелементите магнезий, желязо и пр. Съдържанието на йод е 3-4 пъти по-голямо в сравнение с другите плодове, което прави аронията особено ценна при състояния на йоден дефицит, за нормализиране функциите на щитовидната жлеза. Като храна и лекарство аронията се използва много отдавна. Днес тя се включва в арсенала от препарати срещу редица болести на съвремието - диабет, лъчеви увреждания, хипертония. Липсата на захароза в сока и наличието на сорбит прави аронията идеална напитка за страдащите от диабет. Сокът от плод арония ( Aronia melanocarpa ) е получен само от подбрани пресни и здрави плодове, отгледани в екологично чист район. Сокът е произведен по специална технология – чрез студено пресоване и пастьоризиране, с цел максимално запазване на богатия биохимичен състав на плода в крайния продукт.